Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele din Timișoara vor afla cum pot avea acces la 37 de milioane de euro, bani europeni

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai mai multor fonduri de investiții se vor întâlni cu reprezentanții IMM-urilor din regiunea Vest, într-un eveniment de informare și mentorat organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest. În cadrul unui eveniment desfășurat la Timișoara vor fi prezentate finanțările pentru IMM care realizează produse și servicii inovative și care utilizează noi tehnologii, precum și start-up-uri inovative, prin viitorul Program Operațional Regional.

Sunt zeci de milioane de euro disponibile pentru aceste proiecte.

În următorul Program Operațional Regional, în care vom avea rolul de Autoritate de Management, ne propunem să investim sume importante – peste 35 de milioane de euro – în instrumente financiare care vor ținti un alt tip de finanțare – firme care sunt într-o altă perioadă de creștere și dezvoltare și cu un alt mod de a face business. În principal, vizăm firme care au un plan sau o idee de afacere foarte bine conturate, firme care au nevoie de asistență, de coaching, de mentorat, iar acest eveniment va aduna la aceeași masă mai mulți actori care vor creiona aceste programe”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

La conferința „Finanțăm business-ul tău”, care are loc marți, 5 aprilie, reprezentanții IMM-urilor din regiune se vor întâlni cu Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș; iar de la Adrian Mariciuc, directorul ADR Vest vor putea afla care sunt principalele oportunități de finanțare prin Programul Operațional Regional Vest 2021-2027.

Despre rolul instrumentelor financiare și avantajele lor vor vorbi Krzysztof Kasprzyk (Director Adjunct Unitatea România, DG REGIO, Comisia European), Oana Dordain (Director General Adjunct Unitatea Instrumente Financiare și Relația cu Instituții Financiare Internaționale, DG REGIO, Comisia Europeană), Desmond Gardner (Consilier Instrumente Financiare FI Compass, Banca Europeană de Investiții); Daniel Szczechowski (Director Unitatea de Instrumente Financiare, Departamentul Suport pentru Inovare și Programe de Dezvoltare, Ministerul Fondurilor de Dezvoltare și Politică Regională, Polonia).

În a doua parte a evenimentului, Marius Ghenea (Catalyst România), Cristian Munteanu (Early Game Ventures), Ciprian Man (Grwoceanu) și Matei Dumitrescu (Common Acces & Roca X) vor prezenta mai multe fonduri de capital de risc, platforme de investiții și acceleratoare de afaceri, cu exemple și povești de succes.

Am invitat mai mulți reprezentanți ai unor fonduri de investiții care deja acționează în România și care au proiecte în implementare și cu care dorim să dezvoltăm în continuare și fondul nostru de investiții la nivel regional. Cu ajutorul lui, vom finanța firme din regiunea Vest sau firme care doresc să își dezvolte afaceri și care își doresc să se localizeze la noi în regiune. Cred că sunt foarte multe lucruri din care se pot învăța de aici. Mai ales în zona de tehnologie, sunt foarte multe firme care au ajuns unicorn prin astfel de finanțări și sperăm că și noi, dacă vom crește masa critică de firme pe care o s-o susținem și o educăm, să avem șansa de a dezvolta un unicorn sau mai multe în zona de tehnologie, în regiunea de Vest”, a mai spus Sorin Maxim.

Conferința „Finanțăm businessul tău” va avea loc în 5 aprilie, cu începere de la ora 09:00, la Timișoara Convention Center (Hotel Timișoara), Sala Experience, Strada Mărășești Nr. 1-3, Timișoara. Participarea este liberă, însă numărul de locuri este limitat. De aceea, participarea se face în baza unei înscrieri prealabile, aici: https://www.eventbrite.com/e/finantam-businessul-tau-tickets-296861128627?utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&utm-medium=discovery&utm-term=listing&utm-source=cp&aff=escb&fbclid=IwAR2e1KB2OM6fPyJizINnYYwL7rC2Ew2jVi3K73ohUhSUasWp7br2Qgj_e4I

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Programul Start-up Nation va avea un subprogram cu acces la finanțare destinat românilor din diaspora, a informat europarlamentarul clujean Daniel Buda.

Românii din străinătate, finanțați de stat să investească acasă

Articolul următor
Mai mulți întreprinzători din județul Maramureș au intrat în organizația Romanian Business Leaders (RBL).

Romanian Business Leaders și-a făcut filială în Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share