Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Românii din străinătate, finanțați de stat să investească acasă

Programul Start-up Nation va avea un subprogram cu acces la finanțare destinat românilor din diaspora, a informat europarlamentarul clujean Daniel Buda.
Românii au plecat masiv la muncă în alte țări chiar și în pandemie | Foto: Republica

Programul Start-up Nation va avea un subprogram cu acces la finanțare destinat românilor din diaspora, a informat europarlamentarul clujean Daniel Buda.

Subprogramul din Start-up Nation dă românilor din străinătate posibilitatea de a-și dezvolta afaceri. Acesta încurajează întoarcerea românilor în țară. Oficialul clujean spune că se vor adăuga noi componente și start-up-uri speciale pentru informatică și femei. Ele se adresează afacerilor la început de drum, între zero și trei ani. Vor fi cinci noi forme de granturi pentru afacerile la început de drum.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a specificat că s-a luat legătura cu forma asociativă a femeilor antreprenor. Se discută forma pe care o lua acest program. Grantul va fi de 200.000 de lei, pentru 10.000 de beneficiari țintă. Subprogramul destinat românilor din diaspora va avea 1.000 de beneficiari.

Alternativă la părăsirea țării

“Anual, peste 200.000 de români părăsesc țara în căutarea unui trai mai bun. În aceste condiții, în care România se confruntă constant cu o criză a forței de muncă, accentuată de un exod continuu al tinerilor.  ceste tipuri de finanțări pot încuraja tot mai mulți români să-și dezvolte propriile afaceri aici, în țara lor.

Astfel de instrumente pentru părți ale societății noastre care au nevoie de susținere la început de drum, vor duce la rezultate dintre cele mai bune pentru economia noastră și pentru un viitor mai prosper”, consideră Daniel Buda.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cristian Secoșan, noul director general al Delgaz Grid

Articolul următor

Firmele din Timișoara vor afla cum pot avea acces la 37 de milioane de euro, bani europeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share