Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru agenții din Transilvania și Banat, în topul banilor din Start-up Nation

Concentrated business women reviewing accounting report

Agențiile Cluj, Timișoara, Târgu-Mureș și Brașov au încasat printre cele mai mari sume prin programul guvernamental Start-up Nation.

Filiala Cluj a obținut 61 de milioane de lei, Timișoara – 37 de milioane, Târgu-Mureș – 23 de milioane, Brașov – 16 milioane, conform statisticilor Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). Acesta a început decontarea cheltuielilor restante aferente programului pentru stimularea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), ediția 2018.

În statistici mai apar agențiile Ploiești – 61 de milioane de lei, Iași – 36 de milioane, Constanța – 43 de milioane, Craiova – 33 de milioane. Cele mai mari plăți s-au efectuat, la sfârșitul lui iulie, la Constanța (3,6 milioane de lei), Ploiești (2,8 milioane) și Cluj (1,5 milioane). MEAT a distribuit în total 313 milioane de lei în cadrul ediției 2018 a programului.

Obiectivul principal al Start-up Nation îl constituie stimularea înființării și dezvoltării IMM și îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puțin dezvoltate economic, în care densitatea lor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților.

Bugetul programat a fost de 1,7 miliarde de lei în 2017 și de câte 2 miliarde pentru următorii trei ani. Prin implementarea sa se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maxim anual de 10.000 de beneficiari. Prin acesta se poate obține o finanțare nerambursabilă de 40.000 de euro, cu o firmă înființată după 2017, pentru activități din producție, industrii creative, servicii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tarom va practica un tarif special pentru Electric Castle

Articolul următor

JLL consolidates its team with two specialists in Workplace Strategy and Architecture

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share