Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Garda Forestieră Timișoara a dat amenzi și a făcut confiscări de material lemnos de sute de mii de lei în luna martie

Garda Forestieră Timișoara încheie luna martie cu un total de 59 de sancțiuni contravenționale acordate, în valoare de 146.500 lei, dar și 160 de metri cubi de lemn confiscați. De asemenea, au fost descoperite probleme și cu tăierea ilegală de arbori.

În luna martie 2022, reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara au realizat acțiuni de control pentru respectarea regimului silvic în fondul forestier național. S-a acordat o atenție deosebită parchetelor aflate în exploatare, a circulației materialului lemnos, urmăririi gestionare a masei lemnoase și modului în care sunt înregistrate și urmărite stocurile agenților economici care desfășoară activități de exploatare și/sau prelucrare.

Aceste acțiuni s-au desfășurat pe raza județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. iar la parte dintre acestea au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție și jandarmerie. În urma acestor verificări au fost acordate 59 sancțiuni contravenționale cu valoare totala de 146500 lei. De asemenea, a fost confiscat un volum total de 160 mc material lemnos cu valoare de peste 183000 lei. Au fost identificate tăieri ilegale de arbori cu un volum total de 254,779 mc, valoarea prejudiciului fiind de 70624 lei. Garda Forestieră Timișoara urmând a transmite documentele către instituțiile abilitate, în vederea efectuării cercetărilor penale.

Au fost efectuate verificări în echipe mixte unde au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție și jandarmerie, fiind aplicate un număr de 6 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 51000 lei iar ca măsură complementară s-a confiscat total volumul de 287 mc cu o valoare de peste 52000 lei.

Garda Forestieră a mai găsit și o serie de suprafețe de fond forestier pentru care nu este asigurată paza. Astfel împreună cu ocoalele silvice nominalizate, au fost preluate în vederea asigurării pazei 185,49 ha de pădure.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania Solaris a livrat încă trei autobuze hibrid Solaris Urbino la Satu Mare

Articolul următor

Sibiul mizează pe ecoturism și gastronomia locală în promovarea sa ca destinație turistică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share