Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum se repartizează banii pentru cluburi: “U” Cluj – 800.000 €, CFR – 16.000 €

Clubul de fotbal “U” Cluj, echipă de Liga 2, va primi 4 milioane de lei din bugetul public, iar campioana României, CFR 1907 Cluj, doar 82.000.
“Feroviarii” domină fotbalul românesc de cinci ani | Foto: CFR Cluj

Clubul de fotbal “U” Cluj, echipă de Liga 2, va primi 4 milioane de lei din bugetul public, iar campioana României, CFR 1907 Cluj, doar 82.000.

2 milioane de euro va fi sprijinul municipalității pentru structurile sportive. „U” Cluj urmează să primească finanțarea cea mai mare. Consiliul Local va supune aprobării, în 12 aprilie, proiecte de susținere a activităților sportive în oraș. Vor fi finanțate 39 de activități, în valoare de 10,4 milioane de lei.

“Chiar dacă bugetul municipiului a crescut în acest an doar cu 1,13%, suma alocată de la bugetul local pentru structuri sportive a urcat. Primăria a continuat să susțină activitățile sportive și pe timpul pandemiei. Anul acesta, “U” Cluj primește o finanțare de 800.000 de euro ca formă de sprijin pentru lupta spre accederea în Liga 1.

Echipa de baschet U-BT primește 300.000 de euro, după performanțele excepționale din ultimele sezoane. FC “U” Olimpia Cluj, campioana României la fotbal feminin, primește finanțare de la bugetul local”, afirmă edilul Emil Boc. Vor fi finanțate cluburi sportive cu performanțe în competițiile interne și internaționale: tenis de masă, scrimă, atletism, karate, judo, raliu.

“Pe lângă finanțările oferite structurilor sportive, primăria investește constant în infrastructura sportivă dedicată sportului de masă. Anul acesta se finalizează Baza La Terenuri, care se adaugă Complexului Sportiv Gheorgheni. În fiecare an, municipalitatea extinde și dotează spațiile de recreere existente cu aparate de fitness”, spune Boc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor s-a deplasat la Cluj.

Strategia națională de inteligență artificială, stabilită de la Cluj

Articolul următor

Târg de Paște la Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share