Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Erbașu începe construcția Parcului Științific și Tehnologic Oradea

S-a recepționat proiectul tehnic al Parcului Științific și Tehnologic din Oradea.

În cursul acestei săptămâni vom da ordinul de începere a lucrărilor de construcție.

Firma Erbașu, constructorul ce va realiza proiectul, va începe lucrările în doua jumătate a lunii aprilie, după Paști. Într-un an de zile lucrările vor fi terminate. Din toamna anului viitor proiectele tehnice ale firmelor orădene partenere și ale Universității vor putea fi dezvoltate în această locație”, a informat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Obiectivul general al proiectului este crearea unei infrastructuri de inovare și transfer tehnologic în județul Bihor. Construcția va fi realizată pe strada Ceyrat, lângă campusul universitar.

Servicii

Vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Datorită creșterii prețurilor la materialele de construcție, față de valoarea inițială contractată anul trecut, valoarea proiectului construcției este mai mare cu 14%.

În vara acestui an, în paralel cu lucrările de construcție și după consultarea partenerilor noștri, vom achiziționa și echipamentele necesare desfășurării activităților”, a explicat Ilie Bolojan.

Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

REHAU a început lucrările de construcție ale hub-ului regional din județul Sibiu

Articolul următor

„Sprijin pentru România”: 500 de milioane de lei pentru domeniul agriculturii

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
2
Share