Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Sprijin pentru România”: 500 de milioane de lei pentru domeniul agriculturii

În acest an agricultura românească va primi 500 de milioane de euro în cadrul programului „Sprijin pentru România”. Este vorba despre un pachet de soluții pentru cetățeni și pentru economie, anunțat de premierul Nicolae Ciucă.

Pachetul are o valoare de 17,3 miliarde de lei, aproximativ 52% din această valoare este asigurată din fonduri europene, iar 48% – din fonduri de la bugetul de stat. Ciucă a spus că acest pachet are trei obiective principale: susținerea economiei pentru o creștere economică sănătoasă, realizarea coeziunii sociale și solidaritate între generații. „Beneficiarii măsurilor sunt IMM-urile, marii investitori, transportatorii și distribuitorii, investițiile publice în derulare, în general economia României. 300 de milioane de euro vor fi alocați pentru a sprijini IMM-urile care se confruntă cu dificultăți din cauza efectelor generate de contextul regional. Va fi acordat un ajutor de până la 400.000 de euro per firmă pentru IMM-urile cu cheltuieli de peste 15% la utilități. Programul intră în vigoare de la data de 1 iunie. Investițiile reprezintă motorul creșterii economice. Avem în vedere un buget de 200 de milioane de euro pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie. Vorbim de acordarea unui ajutor de stat pentru încurajarea investițiilor în valoare de peste un milion de euro, cu efect important de dezvoltare regională, cu perspective de continuare. Programul intră în vigoare de la 1 mai”, a transmis premierul într-o conferință de presă.

În ceea ce privește domeniul agriculturii, de măsuri de susținere vor beneficia fermierii, IMM-urile din sectorul agricol şi industria agroalimentară. „Astfel, alocăm 200 de milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România. Fermierii care procesează produse agricole în ţară vor beneficia de o primă de 10% din valoarea produselor procesate, începând cu data de 1 iunie. 300 de milioane de euro grant, capital de lucru pentru fermierii români; termen – 30 iunie, dată la care trebuie să fie încheiate contractele de finanţare”, a spus șeful guvernului de la București.

De asemenea, premierul a precizat că salariul minim în agricultură şi industria alimentară va fi de 3.000 de lei brut, similar celui din sectorul construcţiilor, sumă ce va fi aprobată săptămâna viitoare în Parlament.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Erbașu începe construcția Parcului Științific și Tehnologic Oradea

Articolul următor
nicolae ciuca

Premierul României: „Țara noastră este sigură pentru investitori”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share