Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania transformă Idea Bank în hub digital

Societatea bancară clujeană va îngloba Idea Bank în grupul său financiar. Banca preluată va avea brand nou și va deveni hub digital.
Grupul financiar din Cluj a cumpărat trei companii Idea | Foto: News Beezer

Societatea bancară din Cluj va îngloba Idea Bank în grupul său financiar. Banca preluată va avea brand nou și va deveni hub digital.

Banca Transilvania (BT) Cluj a anunțat primele servicii disponibile pentru clienții Idea Bank, dar și lansarea unui microsite cu informații utile. Integrarea Idea Bank în grupul financiar BT este în desfășurare până în 13 iunie. Atunci va fi finalizată cesiunea către BT a contractelor încheiate de Idea Bank cu clienții săi.

Din 18 aprilie clienții Idea își pot folosi cardurile la bancomatele BT în aceleași condiții de cost. Achitarea ratelor o putea face prin sediile sau aparatele BT. Din 10 mai, ei vor primi prin e-mail sau poștă o informare personalizată despre produsele și serviciile pe care BT le oferă, ca urmare a cesiunii de contracte.

Vor dezvolta servicii de banking online

Din 14 iunie, clienții Idea Bank care devin clienți BT vor putea accesa produsele și serviciile exclusiv prin BT. Banca din Cluj a anunțat, în 2021, cumpărarea întregului pachet de acțiuni la Idea Bank, Idea Leasing, Idea Broker de Asigurare.

Idea Bank va rămâne entitate juridică, parte din grupul BT, va avea brand nou și va deveni hub digital în cadrul căruia vor fi dezvoltate soluții de banking online. BT este cea mai mare bancă din România. Are 19% cotă de piaţă, 3,6 milioane de clienţi, 9.000 de angajaţi, 500 de sedii în 180 de localităţi. Principalii săi concurenți sunt BCR și BRD.

Profit în creștere la nivel de bancă

2,04 miliarde de lei reprezintă profitul net consolidat pe 2021 al grupului BT, consemnează raportul financiar anual. La nivel de bancă, urcarea față de anul precedent este de aproape 50%. Conducerea BT a informat Bursa de Valori București că a încheiat 2021 cu cifre peste media pieței în creditare și volumele operaționale, dar și că a rămas partener principal în programele guvernamentale și europene. BT are 72% capital românesc și 39.000 de investitori direcţi persoane fizice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Pariul Colliers: Piața investițiilor imobiliare din România, peste 1 miliard de euro în 2022

Articolul următor

Hamilton Central Europe investește local în producția de componente metalice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share