Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BNR folosește a treia generație a platformei Regnology SupTech pentru colectarea datelor și procesele de supraveghere

regnology bnr

Regnology, un furnizor internațional de top de soluții inovatoare RegTech, SupTech și de raportare fiscală, a însoțit cu succes implementarea și procesul de lansare a celei de-a treia generații a platformei Regnology SupTech la Banca Naţională a României (BNR). Începând cu ianuarie 2022, BNR utilizează cea mai recentă generație de soluție SupTech de la Regnology pentru colectarea cadrelor EBA XBRL din sistemul bancar.

Platforma SupTech a Regnology este o soluție modulară integrată pentru supravegherea financiară. Acesta oferă băncilor centrale și autorităților de supraveghere funcționalități esențiale pentru colectarea, analizarea și diseminarea datelor de reglementare și statistice. În acest fel, Regnology ajută autoritățile de reglementare să gestioneze eficient cantitatea tot mai mare de date, formatele complexe de date și fluxurile de lucru, astfel încât să se poată concentra pe activitățile lor principale și sarcinile principale, cum ar fi păstrarea în siguranță a integrității sistemului financiar sau protecția clienților.

Potrivit unui comunicat al companiei, implementarea ultimei generații de soluție SupTech a Regnology la BNR a început în septembrie 2021. Cu sprijinul echipei de Servicii Profesionale a Regnology, platforma SupTech a fost integrată cu datele de bază ale BNR. Soluția de management al utilizatorilor, precum și soluția de business intelligence pentru analiza datelor de supraveghere sunt gata să fie integrate în sistemele deja existente. După o perioadă scurtă de implementare de puțin mai puțin de 4 luni, lansarea cu EBA DPM 3.0 – 3.1 a avut loc cu succes în ianuarie 2022.

Reprezentanții tehnologiei susțin că platforma SupTech permite BNR să se concentreze mai bine pe datele primite de la industria financiară și pe procesele de supraveghere. Soluția SupTech de la Regnology oferă un lanț valoric de reglementare end-to-end pentru colectarea datelor EBA, de la transmiterea rapoartelor în Portal de către industrie, prin validarea și vizualizarea rapoartelor, până la remiterea către EBA, cu traducere în limba română a conținutului de reglementare. Regnology sprijină BNR cu „regulation-as-a-service” și se ocupă de actualizările și menținerea logicii de reglementare, așa cum este mandatat de EBA.

„Cu EBA ITS DPM 3.0 au fost introduse noi cerințe funcționale, pe care acum le putem gestiona cu a treia generație a platformei SupTech a Regnology. Interesul nostru general ridicat față de noua soluție propusă și relația lungă și de încredere cu Regnology au fost motive foarte convingătoare pentru a rămâne cu platforma ca soluție viitoare de colectare a datelor. De asemenea, odată cu creșterea complexității, eterogenității și granularității datelor, a avea un instrument care ajută la gestionarea colectării datelor este un atu de neprețuit. Ne bucurăm că procesul de implementare a decurs foarte bine și că instrumentul este în funcțiune acum. Așteptăm cu nerăbdare o integrare suplimentară cu instrumentele noastre interne de business intelligence în viitorul apropiat”, a declarat Bianca Besa, Inginer Software la BNR, potrivit comunicatului de presă.

Dr. Robert Binder, Product Manager SupTech la Regnology, spune că BNR este printre primii care optează pentru a treia generație a platformei SupTech. „Acest lucru transmite un mesaj puternic, deoarece demonstrează că urmărirea noastră constantă de a face ca soluțiile noastre să acopere noile evoluții de reglementare și să devină și mai bune în facilitarea proceselor de colectare a datelor pentru clienți dă roade. Așteptăm cu nerăbdare să putem sprijini banca cu gestionarea eficientă a datelor de reglementare complexe și în viitor și suntem bucuroși să continuăm această călătorie împreună”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Belgian Week 2022, anniversary edition, Reshape the future

Articolul următor

69% dintre companii oferă beneficii de Paște angajaților

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share