Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Camera de Comerț Sibiu va achiziționa una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș, unde își va muta sediul

casa_alfred_cernea

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu a decis prin votul Colegiului de conducere să achiziționeze una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș pentru a-și muta viitorul său sediu. Instituția a rămas fără sediu acum 3 ani.

Pe 15 aprilie Colegiul de conducere al CCIA Sibiu a dezbătut raportul președintelui interimar al instituției, Octavian Isaila, privind oportunitatea soluționării situației sediului Camerei de Comerț prin depunerea unor proiecte cu finanțare europeana, simultan cu implicarea instituției in achiziția, renovarea si dotarea unui imobil care aparține patrimoniului național si care își caută noi proprietari si utilitate încă din anul 2019. Este vorba de încercarea Camerei de Comerț de a prelua prin proiect clădirea semnată de Arh. Alfred Hugo Cernea de pe strada Constituției din Sibiu, aflata in vânzare la Sotheby’s International Realty pentru suma de 2 milioane de euro. În anul 2019 Artmark estima vânzarea la licitație a vilei din patrimoniul arhitectural la o suma cuprinsă între 2,5 si 3 milioane euro.

Ne bucurăm sa va comunicam ca la ședința Colegiului, in urma dezbaterilor si votului, s-a aprobat cu unanimitate de voturi începerea demersurilor de încheiere a contractării proiectelor de finanțare din fonduri europene pentru proiectul “Centru de afaceri cu zona expozițională” si proiectul „Platformă expozițională virtuală” si plata contravalorii elaborării proiectelor cu garanție de succes! In cazul in care nu se obține finanțarea, consultantul va rambursa integral sumele si va constitui in acest sens o garanție sub forma de bilet la ordin avalizat, astfel încât riscul Camerei pentru aceste proiecte sa fie 0.

De asemenea s-a aprobat semnarea promisiunii ferme de vânzare de către proprietari pentru termenul de 1 an de zile in favoarea Camerei de Comerț a acestei clădiri, pentru includerea in proiectele europene a achiziției, renovării si dotării imobilului. In acest sens in urma adresei de intenție a Camerei de Comerț, compania care deține imobilul a transmis oferta ferma cu prețul minim de vânzare de 2 milioane de euro si acordul de semnare a promisiunii ferme de vânzare valabil 1 an de zile. Noua poziție ar deține clădiri si suprafața de 5.160 metri pătrați cu posibilitate de spațiu expozițional si parcări necesare accesului pentru buna desfășurare a activității conform statutului”, au transmis reprezentanții CCIA Sibiu.

„Speranța noastră este ca la 100 de ani de la înființare, in anul 2025, Camera de Comerț sa sărbătorească centenarul în noul sediu, care va permite desfășurarea activității Camerei așa cum trebuie și cum merită comunitatea in general si cea de business a județului in special”, a subliniat Isaila.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Grupul de Acțiune Locală Napoca Porolissum (GAL-NP) a pornit un proiect de dezvoltare a piețelor locale în rândul tinerilor din zona Huedin.

Lanțurile scurte pentru cătină, promovate la Huedin

Articolul următor

ADR Centru centralizează proiectele PNRR din regiune

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share