Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lanțurile scurte pentru cătină, promovate la Huedin

Grupul de Acțiune Locală Napoca Porolissum (GAL-NP) a pornit un proiect de dezvoltare a piețelor locale în rândul tinerilor din zona Huedin.

Grupul de Acțiune Locală Napoca Porolissum (GAL-NP) a pornit un proiect de dezvoltare a piețelor locale în rândul tinerilor din zona Huedin.

Evenimentul Youth Entrepreneurs a avut loc la Liceul Teoretic Octavian Goga. Au fost angrenați elevi din comunitatea rurală care vor să facă parte din procesele decizionale. GAL N-P a înființat un parlament rural al tinerilor din teritoriul său. Cu aceștia a discutat problemele și soluțiile din zonă. Eveniment a fost organizat prin proiectul de dezvoltare a piețelor locale exclusiv prin lanțuri scurte pentru cătină.

Proiecte finalizate: pe mobilitate și energie

La finele anului trecut, GAL-NP a finalizat două proiecte majore, pe mobilitate și energie. Primul este o pistă de biciclete înființată pe terasamentul căii ferate dezafectate Huedin – Sâncraiu – Călățele. Al doilea este eficientizarea energetică a clădirii Școlii Ady Endre și dezvoltarea infrastructurii sportive.

GAL-NP este o asociație ce vizează dezvoltarea teritoriului său și comunitatea pe care o deservește printr-o abordare de jos în sus. Aceasta își gândește strategia de dezvoltare locală pe baza nevoilor comunității, susține și implementează proiecte cu finanțare europeană majoritar prin axa Programului Leader.

Obiectivul său principal este dezvoltarea mediului rural. Teritoriul GAL-NP cuprinde comunele Aghireșu, Beliș, Călățele, Căpușu Mare, Gilău, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Râșca, Săcuieu, Sâncraiu și orașul Huedin.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

50 de startupuri tech locale de urmărit, raport Impact Hub Bucharest și Activize.Tech

Articolul următor
casa_alfred_cernea

Camera de Comerț Sibiu va achiziționa una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș, unde își va muta sediul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share