Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast a lansat un produs destinat infrastructurii de telecomunicații

Compania bistrițeană TeraPlast și-a completat portofoliul cu un produs prin care marchează intrarea pe segmente de piață cu mare potențial de creștere. Acesta este fabricat sub brandul TeraDuct.

Compania bistrițeană TeraPlast și-a completat portofoliul cu un produs prin care marchează intrarea pe segmente de piață cu mare potențial de creștere. Acesta este fabricat sub brandul TeraDuct.

Grupul TeraPlast a dezvoltat o nouă soluție tehnică, concepută pentru infrastructura de telecomunicații cu fibră optică. La proiectarea și fabricarea sa au fost folosite materiale și tehnologii de ultimă generație disponibile în industrie. TeraPlast devine singurul producător român care aduce pe piață acest tip de soluție din ofertă internă.

TeraDuct ONE by TeraPlast este un microtub fabricat din polietilenă de înaltă densitate, utilizat pentru a proteja microcablurile de fibră optică. Acesta este disponibil într-o varietate de diametre și poate fi grupat în mănunchiuri cu configurații diferite.

TeraDuct LINE reprezintă o împachetare plată, liniară a microtuburilor TeraDuct ONE, și TeraDuct MIX, care reprezintă o împachetare poligonală a microtuburilor TeraDuct ONE. Toate configurațiile oferă posibilitatea de a manevra și instala mai ușor mai multe microtuburi TeraDuct ONE.

Fibra optică, necesară orașelor inteligente

„Așa cum ne-am obișnuit clienții în ultimii ani, aducem noi soluții flexibile pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor. Gama TeraDuct vine cu dimensiuni și specificații tehnice care permit adaptarea utilizatorilor la proiecte individuale sau integrate. Avem know-how-ul pentru a dezvolta produse de calitate la prețuri competitive.

Cu TeraDuct completăm portofoliul existent de țevi pentru protecție cabluri. TeraDuct reprezintă o soluție completă pentru instalarea și protecția fibrei optice care oferă durabilitate și siguranță unei infrastructuri în continuă extindere, devenită esențială în societatea modernă, unde noțiunea de Smart City devine din ce în ce mai utilizată”, a afirmat Ovidiu Gurău, director comercial al TeraPlast.

Are rezistență la razele ultraviolete

Stratul interior al TeraDuct One este fabricat din polietilenă siliconată cu striații la interiorul țevii. Acesta are rol de reducere a frecării atunci când cablul de fibră optică este „suflat” prin microtub. Mantaua mănunchiului de microtuburi conferă rezistență mecanică și opțional rezistență la razele ultraviolete. Ea are o durabilitate prelungită atunci când este expusă luminii soarelui, înainte de îngropare sau pentru rețele aparente.

Microtubul TeraDuct este fabricat din polietilenă de înaltă densitate. La cerere poate avea tratament cu aditivi antirozător sau antistatic. TeraDuct este soluția optimă atât pentru mutarea liniilor de telecomunicații din sistemul aerian montat pe stâlpi în sistemul îngropat, cât și pentru extinderea infrastructurii de telecomunicații necesară în procesul accelerat de digitalizare a societății.

Fibra optică este suportul care asigură viteze mari de transfer al datelor, necesară inclusiv pentru dezvoltarea orașelor “smart”. Protecția acestei infrastructuri este critică pentru  comunicații fără sincope.

Beneficiile TeraDuct

  • Instalare ușoară și rapidă
  • Costuri reduse și viteză mai mare la instalare
  • Soluții tehnice modelate în funcție de nevoi individuale
  • Acces facil în caz de intervenții la rețea

Produse locale care înlocuiesc importurile

Prin extinderea cu aceste noi soluții tehnice, TeraPlast își continuă direcția strategică de a oferi produse românești de calitate prin intermediul cărora contribuie la diversificarea ofertei locale și chiar la înlocuirea importurilor. Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Acțiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET – Bursa de Valori București; Small Cap și Global All Cap – FTSE Russell.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încă două tramvaie Imperio Civitas recepționate de Primăria Arad

Articolul următor
Asociația Română de Tehnologii fără Săpătură

Tehnologiile fără săpătură, dezvăluite într-o expoziție la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share