Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Biroul Practica a prezentat proiectul “Rethinking Someș” la Galateca

Casa spaniolă Practica Madrid a dezvăluit proiectul său care privește revitalizarea malurilor Someșulului de la Cluj-Napoca.

Casa spaniolă de arhitectură Practica Madrid a dezvăluit proiectul său care privește revitalizarea malurilor Someșului de la Cluj-Napoca.

Proiectul a fost prezentat la expoziția “Rethinking Someș”, de la Galeria Galateca din București, conform Media 9. Aceasta poate fi vizitată până în 1 iunie. Practica a câștigat concursul internațional de proiecte din Cluj. Scopul proiectului este de a reface conexiunea dintre ecosistem și viața urbană prin repararea punților naturale întrerupte prin betonarea malurilor râului.

„La București va sta două luni. Urmează ca în toamna aceasta să prezentăm proiectul la Trienala de Arhitectură de la Lisabona. Apoi să-l aducem anul viitor la Cluj, când va fi gata și proiectul”, a declarat Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Dimensiunile proiectului ating subiecte și răspund unor nevoi comunitare și naturale prin abordări de restructurare la nivelul spațiilor publice din jurul râului, dar și al subteranei, fiind luate în considerare și adâncimea la care ajung rădăcinile copacilor.

Efort de renaturalizare a râului

Conform Ordinul Arhitecților din România, proiectul pentru râul Someș este un exemplu contemporan de eforturi de regenerare și renaturalizare a râului. Acesta reimaginează râul ca un spațiu social activ, ce definește modul în care locuitorii orașului interacționează între ei și cu ecosistemul înconjurător.

La nivel comunitar, devine un spațiu de întâlnire și schimb de idei între diferitele comunități care trăiesc în oraș. “Proiectul răspunde atât contextului local, cât și celui global. Adresează un număr mare de subiecte vehiculate la nivel internațional cu privire la integrarea existenței umane în coerența ecosistemelor”, potrivit OAR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CBRE a asistat S IMMO AG în achiziția EXPO Business Park

Articolul următor
Proiectul de reabilitare a Cetății Bathory a fost supus atenției Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), în vederea finanțării pe banii Uniunii Europene.

Cetatea Bathory, dorită la resuscitare pe fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share