Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CBRE a asistat S IMMO AG în achiziția EXPO Business Park

CBRE România a asistat S IMMO AG în achiziția EXPO Business Park, un complex de birouri situat în nordul Bucureștiului. Această tranzacție este prima din pipeline-ul record al CBRE România pentru 2022, un pipeline cuprinzând active din toate segmentele de real-estate cu o valoare cumulată de peste 1 miliard de euro.

“Interesul investitorilor pe segmentul de birouri rămâne neclintit, iar timpul redus în care a fost finalizată această tranzacție reprezintă noua realitate a perioadei post-pandemie. În ciuda provocărilor recente, piața este foarte solidă, doar în CBRE România, spre exemplu, existând tranzacții de peste 1 miliard de euro în stadii avansate de negociere, cu perspective reale de finalizare în 2022. Echipa noastră de investment este foarte coerentă și experimentată, și și-a extins capabilitățile, ceea ce ne face foarte eficienți în gestionarea concomitentă și cu succes a mai multor proiecte cu valoare ridicată”, a declarat Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE România.

Cu o suprafață totală de 40.000 de metri pătrați, EXPO Business Park, unul dintre primele proiecte din zona Expoziției, care s-a transformat într-un hotspot pe harta imobiliară a Bucureștiului, a fost achiziționat de S IMMO AG de la Portland Trust. Printre chiriași se numără ING Bank, MagnaPharm Marketing & Sales Romania (fosta A&D Pharma), Deutsche Leasing, Mars, Omega Pharma, Regus / Spaces, Royal Canin și World Class.

“Achiziția EXPO Business Park de către S IMMO AG este una dintre cele mai importante tranzacții de investiții cu un singur activ din România din ultimii ani. Suntem mândri că am reprezentat S IMMO AG într-un nou proces strategic de achiziție cu rol de extindere a portofoliului, acoperind un pol emergent de birouri în București, zona Expoziției, la doar 16 luni de la achizitia Campus 6.2 și 6.3 în zona Centru-Vest a Capitalei”, a adăugat Laura Dumea-Bencze, Investment Properties, CBRE România.

Portofoliul S IMMO AG în România include mall-ul Sun Plaza, clădirea hotelului Novotel, turnul de birouri The Mark și clădirile de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3.

Un prim trimestru dinamic al acestui an pentru România

În primele trei luni ale anului 2022, pe piața de investiții din România s-au încheiat tranzacții cu un volum total de 68 milioane euro, cu 31% mai puțin față de aceeași perioadă din 2021, potrivit celor mai recente date ale CBRE Research. Cea mai mare tranzacție a trimestrului a reprezentat 48% din volumul total al investițiilor și se referă la achiziția clădirii de birouri Record Park din Cluj-Napoca, cumpărată de AYA Properties de la Speedwell pentru o sumă estimată la peste 30 milioane euro.

Chiar dacă din totalul celor patru tranzacții de investiții înregistrate pentru T1 2022, trei dintre ele au implicat proprietăți situate în București, acestea ar putea atrage doar 52% din volumul total al investițiilor.

Analizând pe sectoare, proprietățile din segmentele de office și retail au fost cele două tipuri de proprietăți pentru care investitorii au reușit să semneze tranzacții în primul trimestru al anului. Deloc surprinzător, proprietățile de birouri continuă să genereze cel mai mare volum de investiții, reprezentând 77% din suma totală tranzacționată. Cu toate acestea, restul de 33% este contribuția unei singure tranzacții de retail, adică Vitantis Shopping Center din București, cumpărată de la Revetas Capital de către un investitor privat, pentru aproximativ 15 milioane euro.

În ceea ce privește naționalitatea investitorilor, sursele capitalului intrat pe piața românească în primul trimestru al anului au fost exclusiv străine, cea mai mare pondere având Belgia, urmată de Turcia și Ungaria cu procente de 22% fiecare din volumul total, și Cipru cu 8%.

La începutul anului, yield-urile s-au menținut la același nivel față de ultimul trimestru din 2021, respectiv la 7,00% pentru piața de retail, 6,75% pentru piața de birouri și 7,25% pentru piața industrială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Companiile din sectoarele tehnologia informației și comunicațiilor (IT&C), financiar-bancar, servicii medicale și imobiliare au șanse bune de urcare la Bursa de Valori București (BVB) în acest an.  

În ce companii investim la bursă în acest an? IT&C, energie, financiar-bancar

Articolul următor
Casa spaniolă Practica Madrid a dezvăluit proiectul său care privește revitalizarea malurilor Someșulului de la Cluj-Napoca.

Biroul Practica a prezentat proiectul “Rethinking Someș” la Galateca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share