Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ikon Ideea raportează peste 70 de proiecte livrate în anul 2021

Ikon Ideea este o companie care activează în industria construcțiilor metalice sudate de peste 18 ani. Pentru anul 2021, firma a înregistrat atingerea obiectivelor, din punctul de vedere a proiectelor desfășurate, a creșterii nivelului de calitate și a investițiilor interne.

Chiar în contextul confruntării cu două crize puternice, una de natură sanitară reprezentată de pandemia de coronavirus și una de natură economică definită prin inflația crescută și încetinirea cererii, business-ul a transformat 2021 în anul cu cele mai bune realizări de la lansarea sa.

„La fel ca o mare parte din companiile din România, Ikon Ideea a fost afectată de contextul global, trecând prin perioade dificile, de incertitudine, pe care le-am depășit însă cu ajutorul echipei. Am investit în primul rând la nivel intern, realizând o restructurare departamentală, o optimizare a proceselor și o redefinire a KPI-urilor. Pe lângă acestea, am alocat un buget semnificativ pentru investițiile în creșterea sustenabilității și în modernizarea utilajelor. Astfel am reușit să livrăm cele 72 de proiecte contractate, majoritatea pentru export și de o complexitate ridicată.”, afirmă Viorel Prodan, Director Executiv Ikon Ideea.

Una dintre cele mai importante acțiuni ale companiei din anul precedent a constat în reconfigurarea departamentelor și proceselor interne, ceea ce a condus spre un management mai descentralizat, flexibilitate crescută a procesului decizional, creșterea productivității și a calității produselor livrate. În aceste condiții, a fost suplimentat și numărul de clienți, fiind îmbunătățite parteneriatele pe termen lung. În 2021, Ikon Ideea a livrat peste 70 de proiecte, printre care o structură de peste 500 de tone pentru modernizarea tunelurilor căii ferate Oslo – Bergen, Norvegia, Turnul și Pasarela turistică din Arendal – Norvegia și un ansamblul de silozuri pentru fabrica Saint Gobain – Turda.

Firma a investit și în creșterea sustenabilității, o țintă pe termen lung a acesteia, instalând un sistem de panouri fotovoltaice, care asigură aproximativ 25% din necesarul de energie și contribuie la reducerea poluării.

„Încă de la începuturile noastre ne-am propus să fim un business care sprijină comunitatea și protejează mediul înconjurător. În ultimii ani am avut posibilitatea de a investi în aceste obiective, creând surse alternative de energie verde, desfășurând activități de voluntariat și lansând campanii de strângere de fonduri pentru diferite cauze locale și naționale.”, a adăugat Viorel Prodan.

Pentru anul în curs, cei de la Ikon Ideea își propun să continue creșterea internă prin investiții în dezvoltarea profesională a personalului și funcționarea pe un sistem de Obiective și KPI-uri. Mai mult decât atât, aceștia vizează și dezvoltarea unor parteneriate pe termen lung cu clienții prin îmbunătățirea permanentă a produselor livrate.

Obiectivele pentru anul 2022 se axează în principal pe creșterea gradului de satisfacție a clienților prin îmbunătățirea unor aspecte ce țin de calitatea serviciilor, a comunicării și a portofoliului de activități. În ceea ce privește obiectivele interne, focusul va fi în principal pe consolidarea culturii organizaționale favorabile dezvoltării profesionale a întregii echipe Ikon.

În ceea ce privește țintele de producție pentru anul în curs, atât pentru echipamente sudate și componente metalice pentru hidrocentrale (360 tone) cât și pentru structuri metalice (800 tone) compania are deja contractate peste 70% din aceste cantități atât cu parteneri interni cât și cu parteneri din piețele externe.

Având o experiență de peste 18 ani în piața structurilor metalice, Ikon Ideea furnizează produse și soluții pliate pe nevoile clientului, activând în prezent în peste 10 țări. Printre serviciile lor principale se numără: echipamente sudate, structuri metalice, componente pentru hidrocentrale și hale industriale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul de reabilitare a Cetății Bathory a fost supus atenției Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), în vederea finanțării pe banii Uniunii Europene.

Cetatea Bathory, dorită la resuscitare pe fonduri europene

Articolul următor
Trei județe din Transilvania au accesat aproape în totalitate fondurile disponibile pentru reabilitarea clădirilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cluj, Maramureș și Satu Mare – campioanele reabilitării energetice a clădirilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share