Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autobuze electrice cu burduf în Zona Metropolitană Cluj

Cluj-Napoca este primul oraș din țară care va avea în transportul în comun autobuze electrice lungi cu burduf. Acestea vor circula și în comuna Florești.

Cluj-Napoca va avea în flota de transport public în comun autobuze electrice lungi cu burduf. Acestea vor circula și în comuna Florești.

52% din flota de transport public din Cluj-Napoca este alcătuită din autobuze electrice, troleibuze și tramvaie, potrivit Făclia. Până în 2028 municipalitatea vrea ca întreaga flotă să fie alcătuită din mijloace de transport nepoluante.

150 de autobuze diesel trebuie înlocuite prin autobuze electrice și cu hidrogen sau troleibuze. Pentru acest demers este nevoie de alte autobuze electrice, 20 de de capacitate mică și 40 cu hidrogen. Cele 20 de autobuze electrice ar trebui utilizate pentru a alimenta prin noi linii cartiere cu deservire precară.

Municipalitatea a identificat ca sursă de finanțare Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR). Potrivit unui proiect ce va fi dezbătut de Consiliul Local, 18 autobuze electrice, de 18 m, urmează să fie cumpărate prin PNRR. Investiția se ridică la 73 de milioane de lei și fi realizată în parteneriat cu comuna vecină.

Vor să le cumpere prin PNRR

În cadrul proiectului vor fi înființate 18 stații de încărcare la autobaza de transport public și 6 de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice. 61,9 milioane de lei din investiție reprezintă cheltuieli eligibile asigurate prin PNRR, iar 11,7 milioane, de la bugetul de stat. “Achiziția celor 18 autobuze electrice lungi se înscrie în politica de modernizare a flotei de transport în comun.

Vor deservi una dintre cele mai utilizate rute de transport în comun din zona metropolitană. Este o primă etapă de finanțare din PNRR. Ne gândim și la alte proiecte care să continue politica de modernizare a transportului în comun. Până în 2028 să avem o flotă de transport nepoluantă”, a declarat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în municipalitatea clujeană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A fost relansată licitația pentru tronsonul din autostrada Lugoj – Deva cu ”tunelurile pentru urși”

Articolul următor
Compania TeraSteel, Consiliul Județean, Asociația Împarte Bucurie au demarat o campanie de cadouri de Paște destinată caselor de tip familial din Bistrița-Năsăud.

TeraSteel a făcut o donație de 600 de cadouri caselor de tip familial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share