Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Timiș a demarat lucrările de realizare a unui centru de legume fructe pentru producătorii din vestul județului

Firma care a câștigat contractul de construire a Centrului de Legume-fructe de la Tomnatic lucrează în acest moment la fundația acestuia, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, instituția care finanțează investiția.

Este un proiect important, demarat de administrațiile anterioare. Acum am intrat în faza de execuție pe teren a acestei investiții. În contextul actual geo-politic este un proiect cu o importanță cu atât mai mare, pentru că se prefigurează o criză agricolă, iar astfel de proiecte vor ajuta producătorii și consumatorii să obțină produse de calitate și care să fie depozitate în condiții specifice astfel încât recoltele să dureze mai mult timp”, a spus Alin Nica.

Noul centru trebuie operat chiar de către principalii beneficiari, producătorii de legume și fructe din zonă.

Ne dorim ca acest Centru să fie operat chiar de producători, de o asociație de producători, îi îndemnăm să se asocieze și să formeze clustere astfel încât să își gestioneze această investiție pe care noi o punem la dispoziție, în mod corespunzător și să se preteze la obiectivele pe care și le-au stabilit, de a avea produse proaspete pe care să le livreze nu de pe câmp, ci din depozit. Facilitățile pot fi folosite în funcție de nevoi. Există spații mai mari și mai mici, există camere frigo acolo planificate și toate aceste facilități vor fi utilizate conform necesarului, de către producător și dorim să fie cât mai mulți care să folosească această facilitate”, a mai spus Nica.

Investiția ar putea fi terminată în maxim un an de zile.

Acum se lucrează la fundație și sper ca anul acesta să terminăm această hală și să o dotăm cu ce este nevoie. Provocarea noastră este să o facem operațională și producătorii să profite de această oportunitate”, a mai declarat șeful CJT.

Administrația județeană investește la noul centru suma de 4,5 milioane de euro.

Inițiatorul proiectului a fost președintele CJT din mandatul precedent, Călin Dobra. Deși proiectul a fost lansat în 2019, acesta nu a prins efectiv viață decât acum, iar inițiatorul nu își explică de ce, dar mai important este că acum chiar se face.

Cred că ar trebui să întrebați pe cei care au responsabilitatea. Proiectul este de prin 2019 semnat. Am înțeles că s-a dat ordinul de începere, cu pași mici se va face investiția, o investiție importantă pentru ceea ce înseamnă producătorii locali autohtoni”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Un parteneriat între localitățile bistrițene Sângeorz-Băi și Ilva Mică prevede o investiție de 13 milioane de euro pe Programul Național Anghel Saligny (PAS).

Sângeorz-Băi își introduce gazul pe Programul Anghel Saligny

Articolul următor

A fost relansată licitația pentru tronsonul din autostrada Lugoj – Deva cu ”tunelurile pentru urși”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share