Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sângeorz-Băi își introduce gazul pe Programul Anghel Saligny

Un parteneriat între localitățile bistrițene Sângeorz-Băi și Ilva Mică prevede o investiție de 13 milioane de euro pe Programul Național Anghel Saligny (PAS).

Un parteneriat între localitățile bistrițene Sângeorz-Băi și Ilva Mică prevede o investiție de 13 milioane de euro pe Programul Național Anghel Saligny (PAS).

Primăria Sângeorz-Băi a depus proiectul prin PAS privind înființarea distribuţiei de gaze naturale în oraș și în comuna Ilva Mică. Proiectul este cu o singură categorie de investiție, la baza căruia stă parteneriatul cu Ilva Mică.

Investiția constă în înființarea de noi sisteme de distribuție de gaze naturale. Este vorba despre un sistem inteligent, cu o lungime a rețelei de 75.320 m. Vor fi 3.551 de gospodării conectate.

Vor fi instalate contoare fiscale cu transmitere la distanță

Capacitățile propuse sunt sisteme fotovoltaice, dispozitive de transmitere a datelor din teren. De asemenea, vor fi vane automate, branșamente la consumatorii casnici, contoare fiscale cu transmitere la distanță. Investiția de 64 milioane lei este finanțată prin PAS.

“Prin toate proiectele aflate în implementare în orașul Sângeorz-Băi, dar și cele propuse pentru perioada următoare, administrația locală își dorește să ofere tuturor locuitorilor un trai de viață mai bun.

Vrem condiții performante în infrastructură, învățământ, agrement, turism, dar și creșterea nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare”, motivează reprezentanții instituției.

Modernizarea rețelei de gaze în județ: 2 milioane de euro

Compania Delgaz Grid, din grupul german E.ON, va investi 10 milioane de lei în proiectul de modernizare a distribuției gazelor naturale pe 38 km în județul Bistrița-Năsăud. Aceasta a anunțat, pentru 2022, șapte proiecte dedicate modernizării sistemului de distribuție pe 38 km. Anul acesta s-au făcut investiții prin instalarea branșamentelor în Milaș (16 km), Bistrița (15 km) și Urmeniș (5 km).

Delgaz Grid operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe – regiunile Transilvania și Moldova. E.ON a investit aproape 2 miliarde de euro în rețelele de gaze și electricitate din România, din 2005. Unul dintre rezultate este reducerea consumului tehnologic de la 20% cât era înainte de privatizare, la sub 10%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania franceză Freyrom a câștigat licitația pentru Podul Porțelanului, din Cluj-Napoca, proiect blocat de cinci ani.

Freyrom va ridica noul Pod Porțelanului

Articolul următor

Consiliul Județean Timiș a demarat lucrările de realizare a unui centru de legume fructe pentru producătorii din vestul județului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share