Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania intră ca partener în Start-Up Nation 2022

Banca Transilvania (BT) Cluj a fost selectată de stat pentru programele Start-Up Nation 2022, Microindustrializare, Comerț-servicii.

Banca Transilvania (BT) Cluj a fost selectată de stat pentru programele Start-Up Nation 2022, Microindustrializare, Comerț-servicii.

Cea mai mare bancă din România și alte șase unități bancare vor implementa programe naționale de finanțare a microîntreprindeirlor și firmelor mici și mijlocii (IMM). Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a primit oferte de la nouă bănci, potrivit Startup Cafe. Dintre acestea au fost selectate BT, OPT, Unicredit, BCR, CEC, BRD și Alpha.

“Ofertele acestor bănci răspund cerinţelor și criteriilor specifice de implementare ale programelor”, conform MAT. Băncile selectate vor deschide conturile pentru granturi în care antreprenorii câștigători își vor primi fondurile nerambursabile oferite de stat prin programele de sprijin IMM. Din aceste conturi beneficiarii vor putea să și facă plățile către furnizori, la implementarea proiectelor.

Vor oferi și credite-punte

Băncile partenere vor oferi și credite-punte. Acestea vor asigura antreprenorilor lichiditățile necesare efectuării achizițiilor în cadrul proiectelor până când statul le va vira ajutoarele nerambursabile. Antreprenorii vor putea lua credite de la aceste bănci și pentru a-și asigura cofinanțarea (aportul propriu) din proiecte.

Pe lista de programe naționale prevăzută de legea 346 din 14 iulie 2004, privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, se regăsesc Start-Up Nation (ediția a treia), Microindustrializare, Comerț-Servicii.

Pe listă se mai regăsește și Schema Hoteluri, Restaurante, Catering. Guvernanții au promis că vor mai deschide o a doua ediție a acestei scheme, pentru care e necesar un buget de 280 de milioane de euro în 2022. Bugetarea este incertă momentan. Nu a fost lansată nici vreo procedură de implementare nouă, sub formă de draft în consultare publică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Retailul alimentar din România a atins nivelul estimat: aproape 130 de miliarde de lei în 2020

Articolul următor

La sfârșitul anului 2021 România avea 931 de kilometri de autostradă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share