Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Industria prelucrătoare din Ardeal va avea acces la bani europeni nerambursabili

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADNRV) a lansat un apel de proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru industria prelucrătoare.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADNRV) a lansat un apel de proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru industria prelucrătoare, prin consorțiul Mind4Machines.

Apelul este dedicat dezvoltării, testării și comercializării de soluții digitale, de automatizare și robotică, în cadrul consorțiului european Mind4Machines. Alocarea financiară este de 1,65 milioane de euro și nu presupune cofinanțare. Apelul se adresează firmelor mici și mijlocii (inclusiv microîntreprinderi, startup-uri) ce dezvoltă soluții pentru eficientizarea și îmbunătățirea proceselor de fabricație.

Acestea pot fi tehnologii digitale de tip hardware, software, securitate cibernetică, conectivitate, stocare de tip cloud, inteligență artificială, internetul lucrurilor, Big Data, robotică, automatizări industriale, învățare automată. În funcție de maturitatea inovației propuse, unul sau mai mulți furnizori de tehnologie pot aplica pentru mai multe variante.

Etapa de inovare pentru dezvoltarea produsului presupune proiecte cu buget maxim de 120.000 de euro, respectiv de maximum 60.000 de euro per aplicant. Etapa de precomercializare constă în finalizarea inovației și sprijin pentru lansarea pe piață.

Sunt proiecte cu buget maxim de 60.000 de euro, respectiv de maximum 30.000 de euro per aplicant. Proiectul trebuie să includă cel puțin o firmă din industrie care să asigure testarea și validarea inovației, fiind încurajate parteneriatele internaționale.

Apelul de proiecte, finanțat prin Orizont 2020

Cel puțin 38 de proiecte vor fi implementate pe o perioadă de nouă luni, începând din toamna acestui an. Firmele partenere vor beneficia suplimentar de servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerii și accelerarea soluției inovatoare. Acest apel se derulează în cadrul proiectului Mind4Machines, finanțat din programul european de cercetare-dezvoltare-inovare Orizont 2020.

Proiectul se implementează de către un consorțiu format din 11 organizații de tip agenții de dezvoltare, camere de comerț, clustere, acceleratoare, institute de cercetare, centre de inovare și transfer tehnologic din șapte țări. Ghidul solicitantului este disponibil pe website-ul proiectului.

Proiectele se depun în format electronic, editate în limba engleză, prin platforma F6S, iar termenul de depunere fiind 29 iunie 2022. De asemenea, firmele interesate pot solicita detalii și îndrumare din partea experților ADRNV din cadrul Departamentului de Dezvoltare Regională, Proiecte și Relații Internaționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Stadiul parcurilor industriale din Bihor

Articolul următor

Terasele din Timișoara vor funcționa pe baza unui nou regulament

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share