Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 4,6 milioane de lei pentru regenerarea urbană a Cartierului Europa

Consiliul Local Oradea a aprobat studiul de fezabilitate pentru Regenerare urbană în Cartierul Europa – Grădină publică urbană.

În ședința Consiliului Local de joi, 28 aprilie, s-au aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici, respectiv coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică „Regenerare urbană în Cartierul Europa – Grădină publică urbană”.

Amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Oradea, în Cartierul Europa, fiind ocupat de două spații amenajate pentru joacă, 7 terenuri libere de construcții și un sens giratoriu amenajat. Prin proiect se propune creșterea atractivității spațiului prin amenajarea peisagistică a acestuia cu funcțiuni de recreere și odihnă, de socializare, cu spațiu de joacă pentru copii și activități dinamice de exterior de tipul: fotbal, baschet, handbal.

Proiectul vizează o suprafață totală de 8.432 mp, din care 7.420 mp zonă verde, 714 mp alei, cca 7 mp loc de joacă tartan și 240 mp teren de sport.

Valoarea totală a investiției este de 4.679.178 lei inclusiv TVA, iar durata estimată de execuție a lucrărilor este de 4 luni.

Alei interioare

Prin proiect este prevăzută amenajarea unor alei interioare a căror îmbrăcăminte va fi realizată din bicomponent, material care asigură o suprafață netedă, facilă pentru deplasarea oricărui utilizator.

Totodată, sunt prevăzute facilități care să permită desfășurarea activităților dinamice de exterior: teren de sport multifuncțional, zonă de fitness, spații de joacă pentru copii. Zonele de joacă nu se vor limita la obișnuitele leagăne și balansoare, ci vor presupune un ansamblu de tipul căsuțelor, ce au un rol important în dezvoltarea abilităților și deprinderilor copiilor.

Zonă verde

Zonele verzi se vor gazona în cea mai mare parte, însă suprafețele adiacente zonelor de odihnă și relaxare vor fi plantate cu flori perene, ierburi decorative și arbuști. Vegetația va include specii adaptate la clima locală, cu diversitate ornamentală.

Suprafețele de spațiu verde pentru care s-a proiectat sistemul automatizat de irigație însumează o suprafață totală de 5.438 mp, unde udarea se va face prin aspersoare fixe și rotative și hidranți de grădină.

Iluminatul stradal pietonal se va face prin intermediul celor 21 de stâlpi de iluminat propuși, echipați cu corpuri de iluminat LED și a celor 10 corpuri de iluminat ornamentali, echipați de asemenea cu corpuri de iluminat cu LED.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brașovul va testa o nouă soluție de plată în transportul public: tarif personalizat pentru călători

Articolul următor

Sumo cu roboți la „International Robotics Championship” de la Universitatea Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share