Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașovul va testa o nouă soluție de plată în transportul public: tarif personalizat pentru călători

Mastercard, OTP Bank România și Radcom lansează o soluție de plată destinată transportului public. Pentru început soluția va fi testată în Brașov, Constanța și Iași. Soluția permite achitarea celui mai bun preț în raport cu perioada de timp petrecută pe o anumită rută, dar și folosirea cardului Mastercard ca suport pentru abonamentele de transport.

„Tehnologia pusă la dispoziție de Mastercard agregă tranzacțiile pe o anumită perioadă, le interpretează și determină un profil personalizat de călătorie pentru fiecare posesor de card, astfel încât acesta să plătească tariful optim”, anunță autorii soluției.

Serviciul va fi disponibil tuturor posesorilor de carduri Mastercard. Operatorii de transport public din aceste orașe dispun deja de echipamente instalate în autobuzele din flota proprie.

Tranzacțiile sunt gestionate de sistemul OptiFare, dezvoltat de Radcom și procesate de OTP Bank. Cele două instituții gestionează agregarea, calcularea tarifului și decontarea prin rețeaua bancară, în funcție de tarifele implementate de fiecare operator de transport public.

„Soluția pe care Mastercard a dezvoltat-o alături OTP Bank și Radcom nu doar că le oferă posesorilor de card acces la cel mai bun preț din piață pentru călătoriile cu transportul în comun; ci și ajută operatorii să-și eficientizeze operațiunile și să-și optimizeze costurile, și sprijină obiectivele municipalităților privind creșterea gradului de utilizare a transportului public pentru decongestionarea traficului și reducerea poluării”, a explicat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
gdpr

România, pe locul 3 în UE după numărul amenzilor GDPR

Articolul următor

Peste 4,6 milioane de lei pentru regenerarea urbană a Cartierului Europa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share