Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu vine cu ediția a 31-a

Cea mai importantă manifestare a artelor spectacolului din Europa de Est, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este pregătit ca în perioada 21-30 iunie 2024 să-și bucure spectatorii și artiștii participanți cu cea de 31-a ediție. Anul acesta, festivalul se va desfășura în aceeași atmosferă de sărbătoare a artelor, reunite sub tema Prietenie. 

După conferința de presă susținută de președintele festivalului, Constantin Chiriac în 18 aprilie, prilej cu care a prezentat cele mai importante repere ale acestei ediții, a doua zi au fost puse în vânzare biletele. Spectatorii s-au arătat extrem de interesați, considerat de organizatori unul fără precedent, încât  un număr mare de spectacole erau sold-out după trei zile. Reprezentanții festivalului au anunțat că nu mai puțin de 8 spectacole cu 14 reprezentații erau sold-out, iar multe alte spectacole mai au foarte puține bilete disponibile.

„Este un moment istoric pentru FITS! În primele două ore s-a vândut mai mult de jumătate din numărul biletelor de anul trecut. E incredibil! Am primit telefoane de la oameni care au cumpărat bilete la spectacolul lui John Malkovich cadou de Paște pentru familie. Ne bucurăm că oamenii aleg să aducă emoție în casele lor prin intermediul Festivalului.

Este, de fapt, ceea ce ne-am dorit încă de la prima ediție, acum 31 de ani: să facem totul cu bucurie pentru publicul FITS, care ne este prieten pe viață”  a declarat Constantin Chiriac, președintele FITS.

Spectacolele sold-out după primul weekend

La câțiva oameni distanță de tine , un spectacol semnat de Radu Afrim, o coproducție TNB — Centrul Cultural „George Coșbuc” Bistrița (23 iunie),

Balena, spectacolul lui Andrei Huțuleac de la Teatrul Metropolis (ambele reprezentații, de pe 29 și 30 iunie),

Caligula, spectacolul semnat de regizorul ucrainean Ivan Uryvski (două reprezentații, pe 25 și 26 iunie),

Freamătul sufletului, spectacolul în care joacă actrița franceză Isabelle Adjani (26 iunie),

Café bonheur, spectacol scris și regizat de Matei Vișniec în Portugalia (ambele reprezentații de pe 28 iunie),

 Era solstițiului de varăultimul vis al umanității, spectacolul semnat de regizorul japonez Kazuyoshi Kushida (22 iunie),

 În singurătatea câmpurilor de bumbac (pe 26, 27 și 28 iunie),

Faust (29 și 30 iunie).

Prietenie demonstrată în organizarea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Tema aleasă pentru a circumscrie multitudinea de manifestări de teatru, dans, muzică, circ, instalații, fotografie, la care se adaugă conferințele de presă, dialogurile,  Prietenie, conturează importanța relațiilor interumane care au stat la baza dezvoltării FITS cu fiecare din cele 31 de ediții. Fiecare invitat sau spectator care a ajuns la Sibiu din 1993 până azi a creat o relație puternică cu Festivalul, o prietenie pe viață.
Ca dovadă a acestei prietenii față de public, Constantin Chiriac a anunțat că prețurile biletelor rămân neschimbate şi în acest an, la același nivel cu edițiile anterioare, deși toate costurile au crescut exponențial, în special în ceea ce privește logistica. Pe lângă sutele de evenimente cu acces liber, prețul biletelor rămâne la nivelul anului 2022 şi este cuprins între 30 şi 150 de lei. Vor exista, desigur, și reduceri pentru mai multe categorii.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Mihai Sămărgițan, administrator al agenției Public Procurement Specialists, a realizat o analiză pe care a denumit-o “Introducere în teoria evaluării ofertelor depuse la licitații. Studiu de caz Centura Metropolitană Cluj-Napoca (CMC).

Cum se pierde vremea pe Centura Metropolitană Cluj. Studiu de caz

Articolul următor
Principalele lucrări realizate de societatea noastră în antrepriză generală sunt supraînălțare mansardă, realizând astfel posibilitatea de folosire a unui nivel suplimentar, reconstruire acoperiș și învelitoare, restaurare completă fațade”, potrivit reprezentanților Decorint.

Decorint a renovat sediul DNA Cluj. Cum arată clădirea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share