Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marii constructori și-au căutat angajați la „Bursa Locurilor de Muncă” de la Oradea

Selina, Construcții Erbașu, Webuild Oradea și Dumexim au avut o ofertă consistentă de locuri de muncă pentru sectorul construcțiilor, în special pentru șantierele din județul Bihor, dar nu numai.

Bihorenii care au dorit să se angajeze chiar au avut de unde alege. Aproape 1.600 de locuri de muncă au fost oferite la „Bursa Generală a Locurilor de Muncă”, organizată de AJOFM Bihor la Arena Antonio Alexe din Oradea, vineri 17 mai 2024.

„Sunt prezenți 54 de angajatori, care oferă 1.570 de locuri de muncă, ofertă destul de mare. Din acestea, 179 sunt pentru persoanele cu studii superioare. În creștere față de edițiile precedente, reprezentând 11,4% din ofertă, față de 6 – 7% la edițiile precedente. Locurile de muncă oferite sunt diverse, din toate domeniile. Cei care își doresc să se angajeze, precis își vor găsi un loc de muncă. Sunt multe firme noi: Stihl, Nokian Tyres, Webuild. Ca o concluzie: locuri de muncă sunt, doar să fie și doritori”, ne-a declarant Adrian Morar, director executive adjunct AJOFM Bihor.

Adrian Morar

Se caută constructori

A surprins numărul mare de oferte din domeniul construcțiilor, și nu doar pentru persoane cu studii medii, cât, mai ales pentru persoane cu studii superioare. Angajatorii căutau constructori pentru calea ferată, pentru autoastrada A3, pentru centurile unor localități, dar și pentru construcții civile

Webuild caută muncitori pentru modernizarea căii ferate Aleșd – Episcopia Bihor

Webuild Oradea, compania care reabilitează calea ferată pe sectorul Aleșd – Episcopia Bihor, avea disponibile oferte de angajare pentru toate categoriile de personal din domeniul construcțiilor.

„Angajăm personal pentru tot ce înseamnă construcții, de la civile, poduri, podețe, terasamente, dulgheri, fierari, ingineri. Am avea nevoie cam de 150 de muncitori. Am format deja echipele de tehnic și ingineri. Începem să căutăm și personal necalificat. Am început partea de defrișare și aranjare a terenului. Munca va fi sub trafic”, ne-a precizat Andrada Ciuciuc, specialist HR Webuild Oradea România.

Webuild caută constructori pentru modernizarea căii ferate pe sectorul Aleșd – Episcopia Bihor

Selina – proiecte multiple

Altă companie cu multe șantiere în lucru prezentă la Bursă” a fost Selina.

„În prezent căutăm muncitori pentru partea de construcții: zidari, dulgheri, finisori. Pe partea de execuție căutăm ingineri pe partea de drumuri. Avem în lucru Centura Beiuș, Centura Aleșd. Ne pregătim să formăm echipa pentru porțiunea de autostradă Biharia – Chiribiș. Recent am semnat contractual pentru Parcul de Specializare Inteligentă Ștei. O altă lucrare de-a noastră este introducerea conductelor de gaz în Beiuș. Avem lucrări și pe partea de construcții civile: sediul Consiliului Județean, Cetatea Oradea, unde se lucrează la un bastion. Am intrat și în învățământul dual. Avem colegi cu multă experiență care ajută la formarea viitorilor muncitori calificați”, ne-a spus Carmen Bat, specialist recrutare Selina.  

Selina are multe șantiere în lucru

Construcții Erbașu caută angajați pentru șantierele din Bihor

Construcții Erbașu Transilvania avea, de asemenea, o ofertă consistentă, atât pentru persoane cu studii superioare cât și pentru cele cu studii medii.

„Momentan căutăm colegi pentru șantierele din Bihor. Avem șantiere în Oradea, Aquaparkul din Salonta, sectorul de Autostrada A3 Chiribiș – Suplacu de Barcău. Surprinzător, am găsit persoane care ne trebuie, în special drumari cu experiență, care sunt greu de găsit”, ne-a spus Ioan Pasenciuc, inginer pe cantități Erbașu Transilvania.

Construcții Erbașu Transilvania caută constructori pentru șantierele din Bihor

Dumexim – ofertă mare pentru ingineri

Altă companie din sectorul construcțiilor care căuta muncitori, mai ales cu studii superioare: ingineri construcții civile, ingineri construcții drumuri și poduri, ingineri căi ferate, ingineri producție, ingineri ofertare, dar și sudori și instalatori, era Dumexim.

„Avem multe posturi pentru studii superioare pentru că suntem în continuă dezvoltare. Avem lucrări atât în Bihor: Parcul Petofi, Centura Biharia, Centura Nojoridului, cât și în alte județe. Am găsit multe persoane interesate de oferta noastră, sper să se și plieze pe posturile oferite”, a precizat Ramona Negrău, referent resurse umane Dumexim.   

Dumexim are ofertă bogată pentru persoanele cu studii superioare în domeniul construcțiilor

Bursa” în cifre

Cifrele transmise la finalul evenimentului de către Adrian Morar arată astfel:

  • 54 angajatori;
  • 570 de locuri de muncă oferite, din care 179 pentru studii superioare;
  • 800 de vizitatori;
  • Peste 2.000 de interviuri susținute;
  • 315 persoane selectate în vederea angajării.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Din 16 septembrie, de pe AIAIC vor fi operate noi zboruri interne spre capitală, de către Animawings, cu cinci frecvenţe săptămânale, de luni până vineri.

Animawings începe operarea zborurile Cluj - București

Articolul următor

PORR Construct a finalizat Centura Sântandrei cu trei luni mai devreme

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share