Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Porsche pregătește “o investiție de proporții” la Cluj. Cum va arăta noul centru

Porsche derulează o investiție de proporții lângă Aeroportul Internațional Cluj, unde va demara construirea al doilea său centru din România.
Construcția de la Cluj-Napoca va fi realizată pe baza noii identități corporative a concernului german | Foto: Porsche România

Complexul cu showroom de prezentare și service va fi amplasat în zona aeroportului, inaugurarea fiind programată pentru anul viitor.

“Porsche derulează o investiție de proporții lângă Aeroportul Internațional Cluj, unde va demara construirea al doilea său centru din România. Proiectul arhitectural al noului spațiu este aprobat, iar construcția se află în stadiul de autorizare, au anunțat reprezentanții Porsche.

”Pentru marca Porsche, această investiție de la Cluj este una strategică, în conformitate cu planurile noastre de dezvoltare și sustenabilitate în România și în regiune.

Ca importator Porsche în România, am împlinit anul trecut 25 de ani pe piața locală, Centrul Porsche București, 10 ani, deținem și un service autorizat în Timișoara. Am considerat oportun momentul deschiderii unui al doilea centru în țară, într-o zonă în care marca e foarte apreciată și așteptată de clienții noștri.

Noul spațiu va conține atât un showroom de prezentare, cât și un nou atelier de service. Construită la cele mai înalte standarde, clădirea va fi una verde, durabilă.

Investiția este aliniată la standardele noastre de reducere a emisiilor și conservare a resurselor naturale prin procesul de producție și hibridizarea și electrificarea gamei de automobile și prin construirea unor showroom-uri eco-friendly”, a declarat Alin Tapalagă, director general al Porsche Inter Auto România.

Clădirea noului showroom Porsche a fost proiectată să aibă un impact scăzut asupra mediului înconjurător, având certificare BREEAM Excellent.

Va avea certificare BREEAM Excellent

Edificarea noului spațiu va fi demarată în acest an, imediat după primirea tuturor aprobărilor de construcție necesare. Finalizarea construcției este planificată pentru 2025. Noul Centrul Porsche Cluj va avea un showroom de prezentare de 600 mp și un service autorizat Porsche de 870 mp.

Spațiul va beneficia de toate facilitățile moderne, iar construcția va fi realizată pe baza noii identități corporative a Porsche AG, la cele mai înalte standarde. Clădirea noului showroom a fost proiectată să aibă un impact scăzut asupra mediului înconjurător, cu certificare BREEAM Excellent.

“Personalul va fi acreditat Porsche. Training-urile consilierilor de vânzări și service vor fi efectuate la producător, respectând cele mai riguroase cerințe.

Personalul din service va beneficia de tot sprijinul, know-how-ul și experiența Centrului Porsche București, care efectuează lucrări electrice cu grad mare de dificultate, fiind un Hub HV important la nivel regional în Europa Centrală și de Est”, potrivit managementului companiei.

Implicați în turneul Transylvania Open

”Porsche are deja o prezență puternică în Cluj-Napoca prin MHP România și Porsche Engineering, ambele companii fiind deținute de către Porsche AG Stuttgart. Noi suntem deja foarte vizibili în Cluj, prin implicarea locală în turneul de tenis Transylvania Open încă de la prima ediție, cu o tradiție de 4 ani.

Piața noastră crește în Cluj, portofoliul nostru de clienți din zonă devine din ce în ce mai mare. La fiecare road-tour în zonă observăm un interes crescut pentru modelele Porsche, astfel că această investiție era foarte necesară și solicitată. Ne bucurăm să putem spune azi ferm: da, al doilea Centru Porsche din România va fi deschis la Cluj”, susține Adrian Pascu, Director Executiv Importator Porsche.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Biopharma Plasma investește 37 mil. euro în Eurobusiness Park I Oradea

Articolul următor
Din 16 septembrie, de pe AIAIC vor fi operate noi zboruri interne spre capitală, de către Animawings, cu cinci frecvenţe săptămânale, de luni până vineri.

Animawings începe operarea zborurile Cluj - București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share