Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTP România a început lucrările la Terminalul Cargo de la Aeroportul Oradea

În primă fază, lucrările vizează realizarea căii de rulare care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului.

În vederea efectuării acestor lucrări, traficul aerian de pe Aeroportul Oradea va fi închis timp de două săptămâni, în perioada 2-15 mai. Pasagerilor care au biletele de călătorie achiziționate le sunt oferite, din partea operatorilor aerieni, opțiuni de rerutare.

„Săpăturile pentru fundațiile căii de racordare la o distanță mai mică de 50 de metri de pistă impun oprirea zborurilor. De la jumătatea lunii mai, după ce lucrările se vor îndepărta de pistă, zborurile vor fi reluate. Terminalul cargo va fi o facilitate ce va poziționa Oradea, alături de infrastructura rutieră și feroviară ce se va dezvolta în anii următori, ca un hub logistic important în vestul țării noastre”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

 

Caracteristici

Terminalul cargo va avea o capacitate de procesare simultană a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus 320 sau Boeing 737, precum și, la nevoie, a aeronavelor de categorie superioară.

Desfășurat pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, proiectul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal va avea o suprafață totală de 67.776 mp, fiind compus din trei clădiri independente și infrastructură aeroportuară în suprafață de 22.100 mp, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare și parcare a aeronavelor.

Reamintim că în vara anului 2021, compania CTPark IOTA SRL a câștigat licitația deschisă derulată de Consiliul Județean Bihor.

CTPARK va investi în următorii doi ani 32.078.869 euro pentru materializarea proiectului la Aeroportul Oradea. Potrivit ofertei depuse, pentru construcția clădirilor (depozite și hangare) va fi alocată suma de 25,7 milioane de euro, iar pentru calea de rulare, platforma de acces, rulare și garare a aeronavelor, respectiv acces auto, și platforma de garare aferentă terminalului este prevăzută suma de 6,4 milioane de euro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania sălăjeană Silvania Worsted Spinning (SWS) a anunțat angajarea primului salariat din Ucraina.

SWS are primul angajat din Ucraina

Articolul următor
Municipiul Cluj-Napoca a fost selectat, la Bruxelles, în cadrul competiției „100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030”.

Clujul a intrat pe lista orașelor inteligente ale Europei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share