Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul a intrat pe lista orașelor inteligente ale Europei

Municipiul Cluj-Napoca a fost selectat, la Bruxelles, în cadrul competiției „100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030”.
Cluj-Napoca și-a asumat investiții în infrastructura inteligentă și transportul ecologic | Foto: PCN

Municipiul Cluj-Napoca a fost selectat, la Bruxelles, în cadrul competiției „100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030”.

Comisia Europeană (CE) a anunțat lista celor 100 de orașe selectate pentru a face parte din această misiune. Pe aceasta mai apar orașe ca Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Munchen, Dortmund, Milano, Amsterdam.

Clujul se angajează astfel să ia măsuri concrete și ambițioase pentru a reduce impactul orașului asupra climei și de a crește calitatea vieții cetățenilor. “Clujul verde nu este doar un concept. Este o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat.

Obiectivul este de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi. Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%”, spune edilul Emil Boc.

Prioritățile orașului: transport ecologic, culoare de mobilitate alternativă

În fiecare dintre cartierele orașului sunt prevăzute îmbunătățiri ale spațiilor publice, investiții privind salubritatea și colectarea selectivă.

Infrastructura pentru pietoni, transportul public ecologic, culoare de mobilitate alternativă, coridoare verzi-albastre sunt priorități pentru municipalitate. Viziunea pe termen lung pentru Cluj este de “oraș verde, digital și rezilient”. Din România au mai fost acceptate orașele București și Suceava.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTP România a început lucrările la Terminalul Cargo de la Aeroportul Oradea

Articolul următor

Parcările de pe drumurile naționale din Bihor supravegheate cu camere video

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share