Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Traseu educativ în pădurea Băile Felix

Turiștii care vin în Băile Felix se vor putea relaxa educattiv prin pădurea din stațiune. Direcția Silvică Bihor a inaugurat vineri, 29.04.2022, primul traseu educativ din pădurile administrate. Traseul are circa 3 km.

Prin scanarea codului QR se pot obșine diferite informașii despre speciile de arbori și vietățile din pădure

Trupul de pădure din Băile Felix, care are o suprafață de 132 ha și are în componentă multe specii de arbori (stejar, cer, carpen, fag, cireș, pin, jugastru) fiind brăzdat de multe linii parcelare care oferă un acces facil în pădure. Aceasta este gospodărită prin aplicarea tratamentelor de conservare, din cuprinsul ei fiind extrași doar arborii la care declinul fiziologic este evident.

Particularitățile acestei păduri o fac atractivă pentru turiștii din stațiune si copii din împrejurimi care se plimba frecvent prin pădure, grupuri de copii fiind adesea întâlnite in toate anotimpurile .

„Ținând cont de aceste considerente, corelate cu necesitatea igienizării pe liniile parcelare frecventate de către turiști, am considerat oportună crearea unui traseu educativ în această pădure, un traseu care pe lângă recreerea conferită de natură, să ofere celor interesați câteva informații despre Romsilva ca administrator al fondului forestier și mai ales despre arborii și vietățile din pădure. Am apreciat ca fiind interesantă și atractivă mai ales pentru tineri varianta unui dialog scris între turiști și arbori prin scanarea unor coduri QR – dat fiind apetitul copiilor și al tinerilor pentru utilizarea device-urilor mobile, amplasate în 10 stații de pe traseu, fiecare având un specific aparte (Ex: in stația 1 sunt informații generale despre economia forestieră, în stația 3 un cer explică despre viața lui, ș.a.m.d )”, a declarat Teodor Suciu, directorul executiv al Direcției Silvice Bihor.

Acesta speră ca prin operaționalizarea acestui traseu, interacțiunile cu pădurea și cu mediul să fie mai interesante și mai plăcute. Teodor Suciu mizează, totodată, pe creșterea responsabilității în materie de curățenie în pădure a celor ce se plimbă și nu în ultimul rând speră ca maniera gospodării fondului forestier de către Regia Națională a Pădurilor prin Direcția Silvică Bihor să fie apreciată pozitiv de către vizitatorii trupului de pădure din Băile Felix.

Teodor Suciu a ținut să aprecieze în mod deosebit sprijinul colaboratorilor care s-au implicat în proiect, respectiv Fundația Grund SCHOOL reprezentată de către Dora Aczel și Zsofia Szabo precum și Primăria Sînmartin pentru asigurarea golirii coșurilor de gunoi amplasate pe traseu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festivalul industriilor creative: KASTA MORRELY FASHION WEEK 2022

Articolul următor
Compania sălăjeană Silvania Worsted Spinning (SWS) a anunțat angajarea primului salariat din Ucraina.

SWS are primul angajat din Ucraina

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share