Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Francezii îi inițiază pe tinerii clujeni în antreprenoriat și fiscalitate

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (CFAC) a demarat mai multe acțiuni pentru tineri în domeniile financiar, fiscalitate și planuri de business.
Tinerii din Cluj, în vizită la fabrica de avioane Sonaca Aerospace Transylvania | Foto: CFAC

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (CFAC) a demarat mai multe acțiuni pentru tineri în domeniile financiar, fiscalitate și planuri de business.

În 5 mai va avea un seminar de bună practică organizat în cadrul proiectului Innotech. Studenții vor aborda împreună cu experții CFAC următoarele subiecte necesare în realizarea planurilor de afaceri și implementarea acestora. Acestea se referă la situația veniturilor și a cheltuielilor, cash flow / profit, sustenabilitatea afacerii, analiza investiției noilor firme.

Un alt program, Academia Innova, mai are deschise jumătate dintre cele opt categorii de concurs. Proiectele în curs de finalizare din industrie, aeronautică, inteligență artificială, newtech business pot fi trimise până în 15 mai. “Primele patru categorii (cu specific eco-social) propuse de companiile Emerson, Energom, Pfeiffer Vacuum, Institutul Cultural Francez au primit o serie de proiecte foarte interesante.

Pentru celelalte patru categorii (cu specific tehnic) propuse de Pitech+, Rodeapps, Michelin, Sonaca, studenților le-au fost acordate încă două săptămâni pentru finalizarea proiectelor lor anunțate”, conform conducerii CFAC. Organizația și-a propus să ajungă la un nivel superior, cel universitar, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor companiilor.

Activități de business în trei universități clujene

Academia Innova este o competiție inter și intrauniversitară ce se adresează studenților din cadrul a trei mari instituții de învățământ superior. Acestea sunt Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Științe Agricole, Universitatea Tehnică. CFAC se definește ca un mediu de întâlnire al oamenilor de afaceri francofoni locali și de creare de oportunități în afaceri și parteneriate. Organizația își propune să contribuie la dezvoltarea economică și la promovarea francofoniei în regiunea Clujului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Campionatul European de CS:GO are loc în România, la Oradea, în perioada 5-10 iulie

Articolul următor
Un cluster de învățământ dual, cu campus integrat, pe profil de robotică, este pe cale de a fi concretizat în orașul bistrițean Beclean.

Becleanul își face un centru de robotică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share