Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră de la Oradea, premieră în România

Evenimentul organizat în 4 – 5 mai 2020 în Cetatea Oradea reprezintă o premieră în România, mai ales în ceea ce privește nivelul de organizare și numărul participanților.

Am pornit de la premisa că, pentru a face față cerințelor de pe piața muncii, toți tinerii au nevoie de orientare în carieră, astfel că evenimentul nostru se adresează, în primul rând, tinerilor, dar și cadrelor didactice, părinților, angajatorilor din județul Bihor, școlilor, universităților și actorilor principali de pe piața muncii”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Proiect pilot

În cadrul evenimentului, participanții vor fi familiarizați cu locurile de muncă și profesiile căutate astăzi pe piața muncii din regiune. De asemenea, li se va prezenta oferta educațională prin care pot fi obținute competențele dorite și procesul tehnologic în diferite domenii de activitate.

La târg vor participa 80 de expozanți: 50 de companii care, în plus față de locurile de muncă disponibile la momentul organizării evenimentului, își asumă rolul de a prezenta participanților procedurile de lucru pe care le folosesc, peste 20 de universități și instituții de învățământ, ce își vor expune oferta educațională, precum și entități publice și cei mai importanți furnizori de formare profesională.

Peste 3.000 de elevi

La târgul nostru vor participa peste 3.000 de elevi, profesori, public interesat, expozanți.Pe durata întregului eveniment, în intervalul orar 8:00-17:00, avem un program prestabilit, pentru ca participanții să aibă suficient timp la dispoziție pentru a experimenta tot ceea ce își doresc, iar angajații AJOFM Bihor să-i poată îndruma pe parcursul acestei experiențe. Participanții vor fi preluați de către un consilier din cadrul agenției, încă de la intrare și vor fi informați cu privire la eveniment. Apoi, vor vizita standurile expoziționale. Asigurăm o zonă în care se vor aplica teste de orientare în carieră, pe care le vom interpreta pe loc. De asemenea, din oră în oră, se va ține câte un workshop interactiv, la care ei vor putea participa. La plecare, participanții vor fi rugați să completeze un chestionar simplu și prietenos, care să ne ajute pe noi să îmbunătățim viitoarele evenimente de aceasta anvergură”, a explicat directorul AJOFM Bihor.

Organizatori

Proiectul este implementat de Societatea Caritabilă „Don Orione” din Oradea, în parteneriat cu AJOFM Bihor, Camera de Comerţ şi Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Békés (Ungaria), Oficiul Guvernamental Békés şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Afacerilor din judeţul Békés.

În cea de-a doua zi a târgului, la Oradea va fi prezent și ministrul Muncii, Marius Budăi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania de construcții Skyline Engineering și-a adjudecat contractul de modernizare a stației de transport în comun din Piața Gării.

Skyline Engineering va moderniza stația CTP de la Gara Cluj-Napoca

Articolul următor

Titluri de stat Tezaur la dobânzi de până la 6,15% în luna mai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share