Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Titluri de stat Tezaur la dobânzi de până la 6,15% în luna mai

Începând de luni, 2 mai 2022, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 5,5% și 6,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

De unde se cumpără

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 02 – 26 mai 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 02 – 27 mai 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • Între 02 – 26 mai 2022 în mediul urban și 02 – 25 mai 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Eligibilitate

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secțiunea Datori publică, www.posta-romana.ro.

Total
18
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră de la Oradea, premieră în România

Articolul următor
Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB), AROBS Transilvania Software, și-a fixat o strategie cu patru direcții.

AROBS îi transformă pe angajați în parteneri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
18
Share