Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS îi transformă pe angajați în parteneri

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB), AROBS Transilvania Software, și-a fixat o strategie cu patru direcții.
Salariații companiei, la o acțiune de împădurire în zona Sucevei | Foto: AROBS

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB), AROBS Transilvania Software, și-a fixat o strategie cu patru direcții.

Estimările sale vizează, în acest an, afaceri la nivel de companie de 197 de milioane de lei, și un profit net de 47 de milioane. „Ne dorim să devenim cea mai importantă companie de tehnologie la nivel global, pornită de la Cluj. Vom continua să valorificăm oportunitățile existente la nivel global în industria de dezvoltare software.

Intenționăm să creștem pe toate piețele pe care suntem prezenți. În 2021 ne-am continuat creșterea, am înregistrat un rezultat net individual cu 12% mai mare decât cel estimat. Pentru 2022, țintim afaceri la nivel individual mai mari cu 17% față de cea înregistrată anul trecut și o apreciere a profitului net cu 10%.

Aceste prognoze se bazează pe dezvoltarea organică a business-ului, pe cercetare și inovare în produsele și serviciile noastre, pe consolidarea pe piețele pe care suntem prezenți. În 2022 vom continua implementarea direcției strategice de achiziții și fuziuni care va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor la nivel consolidat.

Am semnat deja o primă tranzacție, în aprilie, prin care am preluat echipa și afacerea Software Development Services (SDS) de la compania Enea, din Suedia. Avem în fața noastră noi oportunități de creștere a afacerii de servicii software, în special datorită pătrunderii în industrii interesante precum medical, maritim și Embedded Services” a declarat Voicu Oprean, fondator al AROBS.

Cerere mare pentru securitatea cibernetică

Conducerea companiei estimează că anul acesta cererea de servicii software va continua să crească, atât în expertizelor sale existente (Automotive-Embedded pentru vehicule, inclusiv cele electrice, dar și Travel Technology, IoT, Life Sciences, Fintech, soluții Enterprise). Solicitări vor veni și din industrii și specializări noi (securitate cibernetică, embedded devices). AROBS a preluat SDS și Berg Software Timișoara și analizează cu atenție situația geopolitică din regiune, în speranța îmbunătățirii rapide a circumstanțelor.

Cele patru direcții strategice sunt diversificarea bazată pe cercetare și inovare; lansarea de noi produse inovatoare și versiuni disruptive ale produselor proprii; dezvoltarea de noi zone de expertize cu mare căutare pe piața globală; achiziții de jucători care operează în aceeași industrie; motivarea și retenția angajaților.

Salariații vor deveni investitori la bursă

Ultima vizează creșterea oportunităților de dezvoltare profesională și implementarea programului de tip Stock Option Plan, demarat la finalul anului trecut. AROBS urmărește transformarea angajaților în parteneri ai companiei, iar pe termen mediu, în investitori activi la BVB. AROBS este listată pe Piața AeRO începând din 6 decembrie 2021.

Până în 29 aprilie 2022 au fost tranzacționate 91 de milioane de acțiuni, la valoarea de 101 milioane de lei. Acțiunea este cea mai tranzacționată de pe AeRO. Lichiditatea companiei a depășit performanța unor companii incluse în principalul indice al BVB, BET, care include cele mai lichide companii listate pe Piața Principală.

AROBS furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu 70 de parteneri și 10.000 de clienți în Europa, America, Asia. Aceasta este prezentă în 10 locații din România și 7 din străinătate, cu 950 de specialiști. Principalii competitori în domeniu la Cluj erau Endava, Cognizant, NTT DATA, Betfair, Fortech.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Titluri de stat Tezaur la dobânzi de până la 6,15% în luna mai

Articolul următor
Claudia Breban, administratorul public al Maramureșului a participat la o întâlnire interregională la Manchester în cadrul proiectului Reduces.

Maramureșul folosește experiența britanică în economia sa circulară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share