Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul folosește experiența britanică în economia sa circulară

Claudia Breban, administratorul public al Maramureșului a participat la o întâlnire interregională la Manchester în cadrul proiectului Reduces.
Echipa de proiect și delegații au efectuat vizite de studiu pentru a lua cunoștință de tehnici de recondiționare a materialelor uzate

Claudia Breban, administratorul public al Maramureșului, a participat la o întâlnire interregională la Manchester în cadrul proiectului REDUCES.

„Experiențele și modelele de bună practică dobândite în cadrul acestui proiect reprezintă un aport major de informație pentru implementarea și în Maramureș a unor activități cu impact asupra economiei circulare, un concept european în concordanță cu obiectivele Green Deal”, a relatat administratorul public.

Universitatea Metropolitană Manchester (UMM) a organizat întâlnirea în cadrul proiectului “Regândirea dezvoltării durabile în regiuni europene utilizând modele de afaceri ale economiei circulare”. Aceasta a avut ca scop principal prezentarea progresului activităților din proiect și organizarea mai multor ateliere pe tema economiei circulare.

Au participat 60 de invitați, factori interesați în economia circulară de la nivel local, din mediul de afaceri, universitar, instituții și organizații locale, cât și partenerii internaționali din șase țări europene. Județul a fost reprezentat de administratorul public, membri ai echipei de proiect, reprezentanți ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri, Ioana Dragoș – Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Au fost prezentate progresul proiectului, principalele activități, de la elaborarea documentului “Status quo-ul economiei circulare până la planul de acțiune propus de fiecare regiune implicată. Liz Price, vicecancelar în domeniul sustenabilității, și Sarah Mellor, de la Autoritatea Greater Manchester, au adus în atenție principalele angajamente ale orașului britanic pe subiectele producției și consumului sustenabil.

  

Produse din plastic și beton reciclate

Din partea Maramureșului, Mihaela Lițe, manager de proiect, a prezentat modul în care județul gestionează managementul deșeurilor din perspectiva economiei circulare și principalele acțiuni în vedere pe viitor prin planul de acțiune.

Echipa de proiect și delegații au efectuat vizite de studiu la Atelierele Suez, Institutul pentru Design Vestimentar (IDV) Manchester, secția city print a UMM. Ei au descoperit facilitățile folosite de IDV și Școala de Artă Manchester pentru vestimentație durabilă, imprimarea 3D a produselor din plastic reciclat și beton reciclat, iar în Atelierele Suez, procesele de colectare, reutilizare și reparații a produselor uzate.

S-au desfășurat mai multe activități administrative: analiza aspectelor bugetare, planificarea activităților de monitorizare, finalizarea procesului de elaborare a planului de acțiune din fiecare regiune, un atelier de lucru privind publicarea lecțiilor învățate, raportul de recomandare a politicilor publice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB), AROBS Transilvania Software, și-a fixat o strategie cu patru direcții.

AROBS îi transformă pe angajați în parteneri

Articolul următor
Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj a decis să organizeze prima ediție a evenimentului Technology Transfer Days (TTD)

UMF Cluj își va prezenta brevetele de invenție la Technology Transfer Days

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share