Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Borșa va avea sală de sport de 3,5 milioane de euro. Cum va arăta complexul

Administrația din Borșa a predat către Compania Naţională de Investiţii (CNI) terenul pe care se va construi noua sală a sporturilor din oraş.
Sala cu teren multifuncțional va fi ridicată în decurs de doi ani

Administrația din orașul Borșa a predat către Compania Naţională de Investiţii terenul pe care se va construi noua sală a sporturilor din localitate.

Lucrarea este în valoare de 3,5 milioane de euro. “Cu banii alocaţi de la Ministerul Dezvoltării, în doi ani vom avea un teren de sport multifuncţional, cu dimensiuni generoase, de 50 x 25 m. Vor fi o tribună cu 180 de locuri, vestiare, dependinţe, parcare, toate facilităţile necesare practicării în cele mai bune condiţii a sporturilor indoor”, a spus primarul Ion Sorin Timiș.

Instituția a prezentat, la început de an, la întâlnirea Asociației Stațiunilor Turistice din România, proiectul pentru dezvoltarea domeniului schiabil Borșa. Echipa primăriei a început întocmirea documentației necesare. Vor fi construite 12 noi instalații pe cablu (1 telecabină, 6 telescaune, 2 teleschiuri, 3 baby schi). Se vor amenaja încă 30 km de pârtii, un centru spa, o bază de tratament balneo.

Se profilează un mare centru al sporturilor de iarnă

Aici vor exista o stațiune cu 1.000 de locuri de cazare, restaurante, lac de acumulare la cota 1.600, pistă de schi fond și biatlon, parc de aventură. Anul trecut s-au inaugurat pârtia olimpică și telegondola. S-au amenajat două noi pârtii, de 3 și de 4 km, o telegondola de 2,6 km. Ultima leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică de schi.

Proiectul de 27 de milioane de euro încă nu este finalizat. Mai este de lucrat la amenajări, drumul de acces, inaugurarea oficială fiind prevăzută pentru acest an. În vârful pârtiei se vor construi Observatorul Astronomic, terasă belvedere, restaurant, refugii montane și Salvamont. În zonă mai funcționează două pârtii private.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul de Cariere te invită să faci primul pas spre angajare în data de 7 mai

Articolul următor
cosmin carstea dp world

Terminal intermodal în județul Alba: DP World conectează Transilvania cu portul Constanța

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share