Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Științe Agricole Cluj vine cu stand educațional la Agraria

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa ca partener la Târgul Internațional de Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie Agraria, în perioada 5-8 mai 2022, la Jucu.
Târgul internațional de agricultură de la Cluj contează pe 300 de expozanți | Foto: Agraria

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj va participa ca partener la Târgul Internațional de Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie (Agraria 2022).

În prim-plan va fi standul educațional, împreună cu sesiunile de prezentări din cadrul forumului ale specialiștilor săi Roxana Vidican, Ovidiu Ranta, Mugurel Jitea, Valentin Mihai. Între temele abordate se numără facilitarea transferului de cunoștințe, valorificarea produselor locale și regionale, întărirea rețelelor de comunicare cu fermierii, noțiuni aprofundate despre agricultura viitorului.

Vor avea loc și demonstrații practice în domeniul protecției plantelor. Studenții USAMV vor avea o prezență numeroasă la eveniment, 50 fiind voluntari în cadrul acestei ediții. O altă componentă importantă va fi prezentarea spre vânzare a unor produse proprii. Ferma Cojocna va avea în ofertă brânzeturi bio și ulei de floarea soarelui presat la rece.

 

Virșli la grătar și miniexpoziție de bovine

Stațiunea de Cercetare Horticolă va oferi mușcate și stoloni de căpșuni la ghiveci. Serele din campus vor participa cu roșii cherry și plante aromatice. Acestor produse li se alătură vinurile de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior. Vizitatorii Agraria se vor putea bucura și de meniuri la minut, din produse Gourmeticus Academicum: mititei, virșli, cârnăciori la grătar.

Un alt punct de atracție va fi miniexpoziția de bovine de la Ferma Cojocna. USAMV va deplasa patru exemplare la Agraria 2022 – două din rasa Montbelliarde și două din rasa Sură de Stepă. 300 de firme expozante, din țară și din străinătate, sunt aşteptate să participe la Agraria.

Vizitatorii vor avea ocazia să afle ultimele informaţii şi tendinţe în cadrul secțiunilor dedicate: demonstrații cu mașini agricole, lansări de produse și servicii, expoziția de animale de rasă și prezentări ale celor mai valoroase exemplare, licitația de bovine Angus, concursuri și bonitare, seminarii și conferințe pe teme de interes din domeniul agricol.

La deschiderea evenimentului, de joi, va participa rectorul USAMV, Cornel Cătoi. Agraria 2022 se desfășoară în zona Parcului Industrial Tetarom III din comuna clujeană Jucu, în 5-8 mai, orele 10:00-18:00. Accesul este gratuit prin intermediul formularului oferit de organizatori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 1.300 de joburi la Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră Oradea

Articolul următor

Corteva Agriscience extinde producția de semințe de floarea-soarelui în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share