Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strategii pentru orașele viitorului în cadrul conferinței UrbanTalks Oradea

UrbanizeHub a ales Oradea pentru lansarea cărții „Orașul românesc 4.0”. Cartea a fost lansată în cadrul conferinței UrbanTalks, care a avut loc vineri, 6 mai 2022, în Cetatea Oradea.

Cartea „Orașul românesc 4.0” a fost lansată la Oradea

Cum vom trăi în orașele din 2050 și ce putem face ca să contribuim la viitorul lor? Aceasta este întrebarea de la care 11 experți în dezvoltare, tehnologie, inovație și politici publice au pornit când au scris cartea. Fiecare și-a adus inputul, rezultatul fiind o carte care acoperă complet domeniile conexe dezvoltării urbane. Se vorbește despre ce înseamnă un oraș inovativ, de la concept până la practică, de ce este nevoie ca orașul să fie gândit pentru copii atât din punctul de vedere al construcțiilor cât și al ofertei educaționale, cum nomazii digitali pot produce schimbare în comunitățile urbane din România și pe ce idei ale viitorului să fim cu ochii, de la blockchain și inteligență artificială până la arhitectură, locuințe și planificare urbană. Nouă dintre acești autori au fost prezenți la UrbanTalks Oradea.

Invitați

Primarul Oradiei, Florin Birta, prezent la conferință, a subliniat că dezvoltarea Oradiei se datorează echipei de conducere a orașului și județului. „Aici în Oradea lucrurile stau puțin altfel, pentru că am înțeles ce înseamnă noțiunea de echipă. Singur nu poți să faci absolut nimic, dar dacă suntem o echipă, împreună putem face lucruri minunate”, a declarat Florin Birta în cuvântarea sa.

Cartea a fost lăudată și de city managerul Oradiei, Mihai Jurca, care a spus că „Această carte a fost scrisă pentru oameni care au nevoie de indicații foarte clare și eu sunt primul care sunt pe lista asta”.

Marcel Heroiu, coordonatorul cărții, a subliniat că: „Oradea este unul dintre locurile unde sunt șansele cele mai mari ca cineva să citească cartea, s-o înțeleagă, și parte din idei să fie și implementate.

Dezbateri

Dezbaterile s-au desfășurat pe trei piloni: Viziune, Investiții și Administrație Publică.

Cum arată proiectele viitorului, investițiile smart, care sunt strategiile și modurile de implementare, au fost doar câteva dintre temele analizate de către experți în cadrul maratonului de dezbateri.

Raluca Munteanu, Viorela Sfârlea și Alina Silaghi

Raluca Munteanu – director de dezvoltare Iulius Group (online) și Alina Silaghi, directorul general ADLO, au oferit exemple de bune practici în cadrul Pilonului 2, Investiții, într-un dialog mediat de Viorela Sfârlea.

Mediul de afaceri este într-o continuă mișcare și are un ritm mai alert decât administrațiile locale. ADLO a fost creat tocmai în acest scop, ca să putem să ne mișcăm mai repede. Ca să putem să răspundem într-un timp rapid și să venim cu o strategie adaptată acestor nevoi”, a precizat Alina Silaghi.

În cadrul evenimentului au fost prezentate trei startup-uri locale de succes: Creatopy Software, PrimeDash și OptiOffer.

În a doua parte, UrbanTalks i-a avut ca invitați pe: Marcel Boloș – ministru Investiții și Proiecte Europene (online), prof. univ. dr. Daniel David – rectorul Universității Babeș-Bolyay (online), prof. univ. dr. Constantin Bugău – rectorul Universității Oradea, David Achim – director Make IT in Oradea, Ioan Popa – primar Reșița, Ilie Bolojan – președinte CJ Bihor, Alexandru – Claudiu Buciu – primar Lugoj, Marcel Heroiu – Banca Mondială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Care sunt noutățile legislative cu impact fiscal și provocările pentru contribuabilii români? Aflăm la Tax & Finance Forum 2022

Articolul următor

Drum Asfalt și Trameco pot începe lucrările la centura ocolitoare a Aleșdului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share