Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș își extinde rețeaua în zona de munte a Clujului

Mai multe zone turistice din județul Cluj vor fi legate la rețeaua de apă potabilă a Companiei de Apă Someș (CAS), printr-un proiect de 4 milioane de euro.

Mai multe zone turistice din județul Cluj vor fi legate la rețeaua de apă potabilă a Companiei de Apă Someș (CAS), printr-un proiect de 4 milioane de euro.

Președintele Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe, a semnat certificatul de urbanism pentru proiectul rețelei de apă. „Vom contribui la dezvoltarea accelerată și la creșterea atractivității investiționale a întregii zone. Împreună cu CAS depunem toate eforturile pentru a finaliza documentația tehnică și a demara cât mai rapid lucrările”.

Sunt vizate într-o primă etapă, localitățile Călățele, Călata, Finciu, Dealul Negru, Văleni, parțial, Călățele Pădure (Călățele), Mănăstireni, Mănășturu Românesc (Mănăstireni), Râșca, Fântânele (Râșca), Beliș Horlacea (Sâncraiu). După finalizarea acestor lucrări, proiectul va continua pe teritoriul comunelor Mărișel și Măguri-Răcătău.

Investiția va consta în realizarea unei aducțiuni de apă care va porni dinspre Huedin înspre zona montană. Conductele vor avea 56,8 km și vor urma traseul drumurilor. Vor fi edificate cinci rezervoare de înmagazinare de mare capacitate și cinci stații de pompare performante, automatizate și integrate în sistemul SCADA al CAS

Investiția estimată este de 4 milioane de euro, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Banii urmează să fie asigurați printr-o alocare bugetară multianuală, din redevența cuvenită CJ Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Școală rabinică la Oradea

Articolul următor

Huawei își extinde contractul de închiriere în Globalworth Tower București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share