Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Conferința SuperTeach – „Profesorul, lider al schimbării”, ajunge la Satu Mare

Profesorii din județul Satu Mare și din regiune sunt așteptați sâmbătă, 21 mai, la Conferința SuperTeach Profesorul, lider al schimbării”, ce va avea loc la Casa Meșteșugarilor, începând cu ora 9.30.

Este prima conferință SuperTeach ce are loc la Satu Mare, obiectivul Asociației fiind de a dezvolta comunitatea profesorilor cu mentalitate deschisă din România și de a transforma educația din interior, susținând dascălii să se dezvolte și să lucreze cu instrumentele mentalității deschise.

În prezent, provocările la care este supus cadrul didactic sunt foarte diverse. Astfel, este necesar să se adapteze continuu situației actuale, a digitalizării accelerate, a creșterii numărului de copii care se confruntă cu probleme emoționale și motivație școlară scăzută, a efectelor pandemiei asupra sistemului de învățământ din România. În acest context, se impune ca orice cadru didactic să acționeze proactiv și să devină lider al schimbării. Iar acest lucru presupune o înțelegere profundă a rolului său și a nevoilor pe care copiii le au în prezent, o identificare și valorificare la maximum a resurselor personale și externe disponibile”, susțin organizatorii Conferinței SuperTeach Satu Mare.

Profesorii interesați să participe la Conferința SuperTeach de sâmbătă, 21 mai, sunt invitați să se înscrie la https://www.superteach.ro/editii/satu-mare/.

Speakeri

La eveniment vor participa speakeri inspiraționali, precum Simona Baciu – Fondator Transylvania College și Fondator al Programului Profesori Fericiți pentru România, Thea Ionescu – conferenţiar universitar la Departamentul de Psihologie, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, Daniel David profesor Aaron T. Beck” de psihologie clinică și psihoterapie (științe cognitive clinice) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Radu Szekely , consilier al Ministrului Educației, Anca Simion – profesor facilitator de Mentalitate Deschisă în Educație, Iulia Moldovan – profesor facilitator Mentalitate Deschisă în Educație și Crina Domuta – Director BCR Satu Mare.

Participanții vor afla cum pot participa la Programul Mentalitate Deschisă în Educație (MDE), acreditat de Ministerul Educației. Programul este creat de Institutul Arbinger din SUA, lider global în schimbarea mentalității și susținut în România de Institutul Dezvoltării Personale și SuperTeach. Programul MDE îi ajută pe profesori să facă diferența dintre comportament și mentalitate, oferindu-le în același timp tehnici și instrumente pentru ca aceștia să poată avea un impact pozitiv la nivelul comunității lor.

Despre Asociația SuperTeach

SuperTeach este un proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar. Misiunea proiectului SuperTeach este ca profesorii să descopere și să dezvolte măreția din fiecare copil. Acest lucru este realizat prin programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de liderul global în schimbare de mentalitate, Arbinger Institute, USA.

Asociația SuperTeach acționează pe 4 direcții:

Conferințe: În cei patru ani de activitate, au avut loc 48 conferințe în marile orașe ale țării sau online. Zeci de speakeri, elite, specialiști în educație și antreprenoriat au inspirat peste 30.000 de profesori și educatori, promovând principii și instrumente ale unei mentalități deschise în educație aplicate la clasă.

Traininguri: 795 de profesori SuperTeach selectați dintre participanții la conferințele SuperTeach au absolvit programul de formare „Mentalitate Deschisă în Educație”, realizat în România de Institutul Dezvoltării Personale. Ne propunem să ajungem la peste 20.000 de profesori absolvenți ai programului.

Comunități: În prezent, SuperTeach dezvoltă comunități locale în 26 județe cu ajutorul celor 51 de facilitatori ai programului MDIE și o Platformă Digitală de conținut educativ pentru toți profesorii interesați să evolueze în spiritul nevoilor societății actuale.

Școli SuperTeach: În octombrie 2021, Școala nr. 28 ”Dan Barbilian” din Constanța a devenit prima instituție de stat din România în care, în următorii 2 ani, va fi implementat un amplu proiect de schimbare de mentalitate. Proiectul pilot va fi replicat și în alte instituții de învățământ din țară.

Celor patru co-fondatori ai proiectului – Felix Tătaru (inițiator), Dragoș Anastasiu, Cristina Gheorghe și Alexandru Ghiță – li s-au alăturat încă din primul an (2017) și Felix Pătrășcanu, Andy Szekely si Părintele Constantin Necula. Asociația SuperTeach este rezultatul parteneriatului dintre Romanian Business Leaders (RBL), Institutul Dezvoltării Personale (IDP) și Grupul Educativa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
sorin radu ulbs sibiu

Rectorul Universității din Sibiu, despre procesul de debirocratizare, învățământul hibrid și cercetare

Articolul următor

Softbinator Technologies își mută birourile în Opera Center

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share