Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consorțiul NeurotechEU se reunește la Cluj

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) va găzdui reuniunea universităților fondatoare ale consorțiului NeurotechEU.

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) va găzdui reuniunea universităților fondatoare ale consorțiului NeurotechEU.

“Ne simțim cu adevărat privilegiați că am devenit parte a acestei familii de universități care împărtășesc aceeași viziune, ce va avea un impact semnificativ asupra cercetării științifice și învățământului superior european, în deceniile următoare. În ultimii ani, UMF „Iuliu Hațieganu” a arătat că este un reper important în educația și în cercetarea medicală și farmaceutică, iar acum ne afirmăm și pe plan internațional”, a declarat Anca Buzoianu, rectorul UMFIH.

Întâlnirea The European University of Brain and Technology, din care face parte UMFIH, va avea loc în perioada 16-18 mai. Vor fi prezenți 50 de participanți ai universităților membre, rectori și președinți ai acestora. Ei vor avea în atenție definirea unei viziuni comune privind dimensiuni academice, de cercetare, curricula și mobilități, oportunități de extindere a consorțiului.

Cine participă alături de UMFIH

  • Universitatea Oxford (Marea Britanie)
  • Karolinska Institutet (Suedia)
  • Universitatea Radboud (Olanda)
  • Universitatea din Bonn (Germania)
  • Universitatea Miguel Hernández (Spania)
  • Universitatea Boğaziçi (Turcia)
  • Universitatea din Debrecen (Ungaria)
  • Universitatea Georgia Tech-Lorraine (Franța)
  • Universitatea Reykjavik (Islanda)

Rețea europeană de cercetare în neuroștiințe

Programul cuprinde întruniri și dezbateri cu privire la țelurile comune ale universităților partenere, evenimente dedicate studenților, se vor prezenta rezultatele obținute în ultimul an și se vor formula decizii privind activitățile viitoare și extinderea consorțiului. Ultima zi va fi dedicată adoptării și semnării declarației comune a rectorilor universităților fondatoare.

Misiunea NeurotechEU este de a construi o rețea transeuropeană de excelență în cercetare în neuroștiințe și neurotehnologie. Scopul este de a crește competitivitatea educației, cercetării, economiei, societății europene. UMFIH va contribui la educația studenților de la nivelurile licență, masterat, doctorat, postuniversitar, dar și la formarea noii generații de oameni de știință, cercetători, absolvenți multidisciplinari.

Instituția le va oferi acces direct la infrastructura de vârf pentru cercetarea fundamentală, translațională și aplicată. În cadrul NeurotechEU se va implementa un program de formare pentru studenți. Totodată, va fi promovată învățarea pe tot parcursul vieții în toate segmentele societății. Studenții vor fi ajutați să devină viitori lideri transformatori ai societății, ai industriei și ai mediului academic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se reiau zborurile pe Aeroportul din Oradea.

Articolul următor

Videochatul, un domeniu din ce în ce mai accesibil și mai profitabil pentru tinere și nu numai!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share