Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elis Pavaje a donat 90.000 euro Spitalului Municipal Sebeș

Elis Pavaje, liderul pieței pavajelor din România a făcut cea mai mare donație de până acum în scopul renovării Spitalului Municipal Sebeș. Valoarea totală a investiției se ridică la 90.000 euro. Fondurile primite de spital au fost investite în repararea fațadei corpului principal.

Anul trecut, în contextul pandemiei, compania Elis Pavaje a luat decizia de a aloca fonduri pentru a sprijini sectorul sănătății.

Atunci, primarul Dorin Nistor a mulțumit companiilor care donează sume importante pentru Spitalul Municipal Sebeș: „Eforturile administrației locale pentru a îmbunătăți serviciile medicale oferite la Sebeș au găsit ecou favorabil și în rândul companiilor care au ales să investească o parte din profitul lor în beneficiul comunității. Le mulțumesc în mod public companiilor Star Assembly, Star Transmission, Elis Pavaje și Elit pentru acest parteneriat de încredere pe care ni l-au oferit și îmi doresc să facem cunoscute aceste finanțări pe care le fructificăm pentru a îmbunățăti confortul pacienților și serviciile de sănătate oferite de Spitalul Municipal Sebeș”.

Aceasta nu este prima acțiune caritabilă a companiei, Elis Pavaje având deja o tradiție în a sprijini comunitatea prin acțiuni concrete.

Emil Gota, directorul general Elis Pavaje, a vorbit despre implicarea companiei în proiecte sociale:

Nu am uitat nici o clipă comunitatea în care afacerea noastră a prins aripi și suntem alături de oameni prin investiții menite să le schimbe în bine viața. Donația pe care am făcut-o pentru Spitalul Municipal a fost un gest firesc pentru noi. Nu este nimic mai important decât sănătatea și avem un profund respect pentru toți cei care muncesc în fiecare zi ca să salveze vieți.”

Clădirea spitalului are 112 ani și o lungă istorie în tratarea bolnavilor din regiune. Construcția spitalului a început în anul 1910 sub conducerea arhitectului Ludwig Gabany. Restaurarea fațadei era o urgență, ea nefiind reparată niciodată în totalitate. În lucrările de renovare s-a respectat arhitectura istorică și s-au folosit materiale de ultimă generație pentru a conserva cât mai bine structura originală.

Anca Franchini, Managerul Spitalului Municipal Sebeș, a declarat: „Prin contribuția Elis Pavaje am reușit să finalizăm un proiect esențial pentru funcționarea spitalului. Parteneriatele public – private ne ajută să oferim condiții mai bune pacienților spitalului și un mediu în care angajații spitalului să se simtă respectați și valorizați. Mulțumim companiei Elis Pavaje pentru că a dat o nouă față și un viitor acestei clădiri istorice în care funcționează spitalul nostru de peste 110 ani.”

Proiectul renovării a fost finalizat, iar nouă fațadă poate fi admirată deja. Recepția lucrărilor a fost făcută în luna aprilie.

Elis Pavaje s-a implicat anul acesta și în renovarea școlilor din mediul rural și a donat materiale în valoare de 60.000 euro către asociația Bookland, asociație care își dorește să îmbunătățească condițiile de studiu pentru copiii din zonele defavorizate ale României.

Foto deschidere: Emil Gota, directorul general Elis Pavaje

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Girexim Universal va gestiona Stația de Tratare Mecanico-Biologică din Bihor

Articolul următor

S-a desemnat executantul Centurii Sânmartin

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share