Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E gata noul sediu al Vitacom. “Eram aproape de colaps, l-am depășit”

Distribuitorul de produse electrice și electronice Vitacom și-a inaugurat clădirea de la Apahida, după mutarea din Cluj-Napoca, investiție de 7 milioane de euro.
Sediul logistic din Apahida a presupus o investiție de 6,8 milioane de euro | Foto: TB

Distribuitorul de produse electrice și electronice Vitacom și-a inaugurat clădirea de la Apahida, după mutarea din Cluj-Napoca, investiție de 7 milioane €.

“Această afacere a debutat acum 31 de ani, când am înființat o mică societate cu răspundere limitată. Pe atunci se năștea și fiica mea, Aviva. Unii ziceau că ne-am „privatizat”. Eu tot timpul doresc să schimb ceva, mă ghidez după principiul “any game is better than no game”.

Acum trăim într-o lume ciudată, în care se spune că se pot face afaceri fără angajați. Noi am devenit între timp o familie mai mare, mai puternică. Cum s-ar zice am ajuns, în prezent, într-o ligă mai mare, deși unele meciuri le-am pierdut în toți acești ani”, a spus fondatorul companiei, Vasile Vita.

“Aveam cinci variante pentru noul sediu, sper că în cele din urmă am ales soluția cea mai bună. Tehnologia este una foarte avansată, avem un stivuitor care este unic în România. Suprafața de depozitare a crescut de 2,4 ori față de vechiul sediu, iar capacitatea de depozitare este mult mai mare.

Investiția s-a ridicat la 6,8 milioane de euro, din fonduri proprii și din credite bancare. Nu vă ascund că am fost aproape de “game over” în acest răstimp. Am reușit, totuși, să depășim aceste momente, cu ajutorul echipei și a familiilor care s-au dovedit a fi înțelegătoare”, a mărturisit creatorul Vitacom.

Transfer îngreunat de pandemie și război

De altfel, conducerea companiei a relatat că transferul de la vechea la noua locație a fost îngreunat de apariția pandemiei, apoi de declanșarea războiului din Ucraina. “Când a venit prima dată la mine fondatorul companiei, acum trei ani și jumătate, l-am rugat să construiască o clădire frumoasă, să nu îi dea o culoare gri. Văd că s-a ținut de cuvânt.

Avem 1.500 de investitori în Apahida, care contribuie cu 70% din totalul veniturilor de 51 de milioane de lei ale localității. Adresez și altor investitori îndemnul de a veni în comuna noastră. Noi le vom acorda tot sprijinul”, a declarat primarul Apahidei, Grigore Fati.

Printre oamenii de afaceri de la inaugurare s-au numărat Ștefan Gadola, Ioan Socea, Peter Pal (EnergoBit), Erika Hristea (Secpral Pro Instalații), Adam Ambrus (Nervia), Vasile Onacă (Oncos), Zoltan Nagy, Diana Calfa (Morphoza), Matei Miko (Mikotronic).

Noul sediu dispune de o suprafață de 13.000 mp, dintre care 5.000 mp depozit și 1.400 mp birouri, de clasa A. Vitacom a dezvoltat și două branduri proprii, Well și Chrome. De asemenea, a creat parteneriate cu brandurile Nedis, Maxell, Goobay, Fixpoint, ProsKit, NGS, Trevi, Intellinet, G3Ferrari, Girmi, Stanley, Sandberg.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cei mai renumiți profesori în cercetare medicală aplicată din SUA, Israel și Europa vin la Oradea

Articolul următor

Wizz Air a transportat cinci milioane de pasageri pe Aeroportul Internațional Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share