Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festival Agrozootehnic, în premieră la Șimleu Silvaniei

Utilaje agricole, produse tradiționale, oferte educaționale ale școlilor agricole, și expoziții de animale vor fi prezente la prima ediție a Festivalului Agrozootehnic.

Utilaje agricole, produse tradiționale, oferte educaționale ale școlilor agricole, și expoziții de animale vor fi prezente la prima ediție a Festivalului Agrozootehnic.

După mai bine de 10 ani în care asemenea evenimente au lipsit din județ, situația pare să se schimbe, conform Magazin Sălăjean. Prima ediție a festivalului va avea loc în orașul Șimleu Silvaniei pe 21 mai. Festivalul își propune să încurajeze accesul la educația agrozootehnică perpetuată de peste un secol la Liceul Tehnologic Ioan Ossian (LTIO).

Evenimentul de aniversare a 120 de ani de învățământ agricol în Șimleu va reuni, sâmbătă, producători și meșteșugari din Țara Silvaniei. Vor fi prezentate ofertele educaționale ale celor mai renumite universității și instituții de învățământ agricol din Transilvania. Un alt un moment va fi întâlnirea generațiilor de absolvenți ai liceului.

Concerte în fermă, călărie pe cai și ponei

Potrivit managerului Asociației de Dezvoltare Țara Silvaniei (ADI-TS), Daniel Stejeran, instituția de învățământ a luat ființă, în 1902, ca școală inferioară de agricultură, prima de acest fel din Transilvania.

„Ferma agricolă a LTIO, situată la intrarea în oraș, va găzdui expoziții zootehnice și utilaje agricole, degustări de produse locale, prezentare de noi tehnologii agricole, toate într-o atmosferă de târg.

Vor mai avea loc activități de echitație, plimbare cu ponei pentru copii, showcu porumbei și altele. Cu o zi înainte, într-un spectacol muzical vor urca pe scenă tineri talentați din Șimleu Silvaniei și din împrejurimi, în cadrul Festivalului “Tânăr și liber”, a punctat Stejeran.

Organizatorii festivalului sunt LTIO, ADI-TS, Consiliul Județean Sălaj, Primăria Șimleu Silvaniei, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu.

Total
14
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
40 de angajatori, cu 2.800 de locuri de muncă disponibile, au fost prezenți la evenimentul la care au participat și cele cinci universități clujene.

Angajatorii au aruncat pe piață 2.800 de joburi la Cluj

Articolul următor

Platformele de deșeuri din județul Bihor sunt la un stadiu de 30-35%

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
14
Share