Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Platformele de deșeuri din județul Bihor sunt la un stadiu de 30-35%

Lucrările la cele patru platorme pentru depozitarea deșeurilor din județul Bihor continuă. Centrele de colectare a deșeurilor prin aport voluntar se construiesc în Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta.

Stadiul fizic al proiectelor din cele patru localități este cuprins între 30 și 35%. Până în prezent s-au efectuat lucrări de împrejmuire a spațiilor dedicate platformelor și turnarea asfaltului.

Valoarea totală a ofertei câștigătoare este 4.661.514,73 lei, fără TVA.

În plus, vor fi construite alte 12 centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în orașele Valea lui Mihai și Săcueni, precum și în comunele Sântandrei, Tinca, Ceica, Oșorhei, Tileagd, Vadu Crișului, Bratca, Popești, Sânmartin și Sânnicolau Român. Platformele se află în faza elaborării studiului de fezabilitate.

Consiliul Județean Bihor finanțează construirea și dotarea platformelor. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, pe o perioadă de minim 3 ani.

Toate cele 16 platforme vor fi finanțate cu fonduri europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Utilaje agricole, produse tradiționale, oferte educaționale ale școlilor agricole, și expoziții de animale vor fi prezente la prima ediție a Festivalului Agrozootehnic.

Festival Agrozootehnic, în premieră la Șimleu Silvaniei

Articolul următor

Întâlnire tehnică la Cluj a Misiunii Europene “100 de orașe inteligente”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share