Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Platformele de deșeuri din județul Bihor sunt la un stadiu de 30-35%

Lucrările la cele patru platorme pentru depozitarea deșeurilor din județul Bihor continuă. Centrele de colectare a deșeurilor prin aport voluntar se construiesc în Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta.

Stadiul fizic al proiectelor din cele patru localități este cuprins între 30 și 35%. Până în prezent s-au efectuat lucrări de împrejmuire a spațiilor dedicate platformelor și turnarea asfaltului.

Valoarea totală a ofertei câștigătoare este 4.661.514,73 lei, fără TVA.

În plus, vor fi construite alte 12 centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în orașele Valea lui Mihai și Săcueni, precum și în comunele Sântandrei, Tinca, Ceica, Oșorhei, Tileagd, Vadu Crișului, Bratca, Popești, Sânmartin și Sânnicolau Român. Platformele se află în faza elaborării studiului de fezabilitate.

Consiliul Județean Bihor finanțează construirea și dotarea platformelor. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, pe o perioadă de minim 3 ani.

Toate cele 16 platforme vor fi finanțate cu fonduri europene.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Utilaje agricole, produse tradiționale, oferte educaționale ale școlilor agricole, și expoziții de animale vor fi prezente la prima ediție a Festivalului Agrozootehnic.

Festival Agrozootehnic, în premieră la Șimleu Silvaniei

Articolul următor

Întâlnire tehnică la Cluj a Misiunii Europene “100 de orașe inteligente”

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
2
Share