Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Întâlnire tehnică la Cluj a Misiunii Europene “100 de orașe inteligente”

Matthew Baldwin, șeful Misiunii Europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic”, a fost prezent la Cluj.

Întâlnirea a avut loc în cadrul evenimentului Innowave Summit. Edilul Emil Boc a participat alături de primarul Sectorului 2 București, Radu Mihaiu, și de primarul Sucevei, Ion Lungu. În cadrul  întâlnirii s-a discutat despre măsurile concrete care trebuie adoptate pentru a ajunge la scopul final al Misiunii Europene.

Acest lucru se poate realiza printr-un plan de acțiune bine definit și strategii coordonate cu celelalte 100 orașe selectate. Scopul este ca acestea să devină „Net Zero City” până în 2030, prin implementarea de proiecte verzi cu finanțare europeană. Cu acest prilej s-a discutat și despre semnarea unui „Climate City Contract”.

Trei orașe, selectate din România

Prin acest document cele 100 de orașe se angajează să stabilească noi modalități de colaborare între administrațiile locale și actorii privați în vederea dezvoltării ecosistemului local, urmărind conceptul „Green. Digital. Resilient”.

Municipiul Cluj-Napoca a fost selectat, la Bruxelles, în cadrul competiției „100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030”. Comisia Europeană (CE) a anunțat lista celor 100 de orașe selectate. Pe aceasta mai apar Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Munchen, Dortmund, Milano sau Amsterdam.

Clujul se angajează să ia măsuri concrete pentru a reduce impactul orașului asupra climei și de a crește calitatea vieții cetățenilor. Viziunea pe termen lung pentru Cluj este de “oraș verde, digital și rezilient”. Din România au mai fost acceptate orașele București și Suceava.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Platformele de deșeuri din județul Bihor sunt la un stadiu de 30-35%

Articolul următor
Societatea de construcții Fino Brutto Borla (FBB) a fost premiată pentru lucrările de izolare la Palatul Administrativ din reședința județului Sălaj.

Fino Brutto a schimbat fața Palatului Administrativ din Zalău. Cum arată după reabilitare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share