Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Silcotub și-a dublat profitul anual. Afaceri mai mari cu 59%

Producătorul de ţevi industriale Silcotub Zalău, parte a grupului internaţional Tenaris, a raportat afaceri de 2,6 miliarde de lei, în creştere cu 59% faţă de anul anterior.

Producătorul de ţevi industriale Silcotub Zalău, parte a grupului Tenaris, a raportat afaceri de 2,6 miliarde de lei pe anul trecut, în creştere cu 59% faţă de 2020.

Compania a realizat un profit net de 258 de milioane de lei, dublu faţă de anul precedent, conform ZF. Compania avea 1.656 de angajaţi, cu 177 mai mulţi decât în 2020. Produsele realizate de către Silcotub sunt folosite în industria extracţiei de petrol şi gaze, pentru transportul de fluide, în domeniul energetic precum şi în indus­tria auto. Compania a avut un record al producţiei de oţel, depăşind 600.000 de tone de oţel produse. Producţia de ţevi fără sudură a fost de 200.000 tone.

Prețul energiei ține în loc investițiile

Perspectivele pentru anul acesta nu sunt optimiste, ţinând cont de creşterea preţului la energie. Silcotub avea planuri de a dezvolta două noi capacităţi anul acesta, o investiţie de 45 de milioane de dolari, însă a fost nevoită să oprească pentru moment dezvoltările. Compania a finalizat acum trei ani o investiţie de 8 miloane de dolari, la Zalău, pentru retehnologizarea liniei de finisare a ţevilor.

Criza forţei de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă compania. Recrutarea specialiştilor este din ce în ce mai dificilă. Silcotub face parte din grupul Tenaris, cel mai mare producător din lume de conducte pentru forajul pe­trolier, controlat de familia italiană Rocca. Silcotub se află pe locul doi în clasamentul celor mai mari companii din siderurgie. Pe primul loc este Libery Galaţi, cu 4,6 miliarde de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consiliul Concurenţei din România (CCR) analizează tranzacţia prin care Leabrook Limited devine unic acţionar al concernului clujean Energobit Holding.

Schimbări în acționariatul EnergoBit. Leabrook, unic proprietar

Articolul următor

HOTCO 2022: The 5th edition Hotel Investment Platform Caucasus & CEE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share