Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Platformă de crowdlending din Republica Moldova, aproape de lansare în România. „Sunt toate șansele să apară mai mulți milionari din investițiile alternative”

fagura moldova romania

La 3 ani de la lansarea oficială a platformei de crowdlending – un marketplace de credite, bazat pe tehnologia p2p lending -, Fagura este aproape de lansarea sa pe piața din România. 

Fagura.com este un business înregistrat în Estonia și lansat la Chișinău, fiind prima platformă de crowdlending, cu intenția de a se transforma pe termen lung într-o bancă online. În primii 3 ani, cei care au ales să investească prin intermediul platformei au investit 1,67 milioane euro, profiturile generate fiind de 250.000 de euro.

Recent, Fagura anunță lansarea a așa-numitului Secondary Market – o piață secundară dedicată investitorilor, care doresc să facă exit sau să își crească mai rapid portofoliul de investiții. „Investitorii vor putea cumpăra și vinde investiții în împrumuturi. Unii vor face exit mai repede, dacă vor să își retragă investițiile, iar alții își vor crește portofoliile”, a explicat Tudor Darie, CEO Fagura. „În următorii ani credem că sunt toate șansele să apară în România și Moldova mai mulți milionari din investițiile alternative. Orice afacere cu față umană e centrată pe client. La Fagura ne place să facem servicii utile pentru oamenii din comunitate. În cei 3 ani am reușit să aducem ceva bănuți în buzunarele investitorilor. Și vom continua să aducem valoare adăugată pentru comunitate”, a adăugat el.

De asemenea, platforma pregătește lansarea aplicațiilor mobile.

„Suntem în proces de licențiere în România ca să deschidem platforma și pentru finanțarea antreprenorilor din România. Ne propunem să dezvoltăm un community digital bank, creat pentru a facilita accesul la finanțare pentru Europa de Est și investiții pentru cei din diasporă” – Tudor Darie.

Lansarea în România este legată de adoptarea ordonanței de urgență privind domeniul de crowdfunding.

În 2021, Fagura a atras o investiție de 340.000 de euro prin Seedrs.com, o platformă de crowd investing din Londra, pentru a pregăti și lansa platforma în Uniunea Europeană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FIA Nova Protect Fond a devenit operațional

Articolul următor

Timișul propune deplasarea cu trenul la destinațiile turistice de scurtă distanță. Zona Buziașului, un nou punct de vizitat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share