Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Case tradiționale, reabilitate prin PNRR. Opt dintre ele sunt în Rimetea, județul Alba

casa rimetea alba

Peste 100 de case tradiționale din satele românești vor fi reabilitate cu bani europeni, prin PNRR. Construcțiile sunt alese în funcție de criterii stricte și, după renovare, proprietarii nu au voie timp de 10 ani să le vândă ori să le transforme în pensiuni, transmite stirileprotv.ro.

Bugetul proiectului este de 9 milioane de euro pentru prima etapă.

Spre exemplu, potrivit sursei citate, comuna Rimetea din județul Alba are opt gospodării pe lista de finanțare. Unele clădiri sunt degradate, dar au fost alese pentru că arhitectura lor este valoroasă și pot fi salvate.

În total, pe lista de reabiltiare sunt case din 16 comune, aflate în zece județe din toate regiunile țării. Fiecare, reprezentativă pentru zona sa. După ce autoritățile locale le-au propus, fiecare gospodărie a fost analizată de o echipă de specialiști. În alegere, aceștia s-au ghidat după valoarea istorică, arhitecturală, artistică, dar și starea de conservare a clădirii. Fiecare primărie a primit apoi un ghid cu reguli pe care proprietarii trebuie să le respecte.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Imobilul reabilitat de către constructorul Amicii Building va găzdui cinci specializări ale Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).

Inginerie și robotică în noul sediu al UTCN din Bistrița

Articolul următor
aiud

Prima bugetare participativă la Aiud: ediție pilot cu 80.000 lei

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
2
Share