Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima bugetare participativă la Aiud: ediție pilot cu 80.000 lei

aiud

La Aiud urmează să fie lansat, pe 1 iunie, prima ediție a procesului de bugetare participativă din municipiu. Primăria va finanța două sau trei proiecte în valoare totală de 80.000 de lei.

La procesul de bugetare participativă pot participa locuitorii municipiului Aiud care au vârsta de cel puţin 16 ani. Cei care doresc să participe trebuie să se înscrie în platforma bugetării participative aiud.decide.direct. Bugetul primei ediții a procesului de bugetare participativă, confiderată a fi una pilot, este de 80.000 de lei (inclusiv TVA). În funcție de bugetul propus al proiectelor câștigătoare, pot fi finanțare două sau mai multe proiecte. Respectiv, fiecare propunere trebuie să aibă un cost total de cel mult 40.000 de lei (inclusiv TVA).

Propunerile trebuie să se încadreze în unul din următoarele domenii: infrastructură stradală (zone pietonale, alei, trotuare, aliniamente stradale , scuaruri – amenajare / reamenajare), zone de agrement, spații verzi, locuri de joacă, spații publice – achiziție mobilier urban, iluminat public, etc. sau amenajare / reamenajare; Mobilitate, accesibilitate, siguranța circulației, soluții de eficientizare a traficului; infrastructură sportivă, educațională, culturală, de sănătate sau socială; Smart City; sprijinirea antreprenoriatului local și a producătorilor locali; protecția mediului înconjurător; turism.

Astfel, în perioada 1 iunie – 29 iulie urmează să fie depuse proiectele, iar din 1 august până pe 15 septembrie acestea vor fi analizate de reprezentanții administrației locale. Va urma o perioadă în care cetățenii vor vota proiectele preferate (16 septembrie – 31 octombrie), urmând ca cele mai bune să fie implementate pe parcursul anului următor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
casa rimetea alba

Case tradiționale, reabilitate prin PNRR. Opt dintre ele sunt în Rimetea, județul Alba

Articolul următor

Revine „Târgul de la Vama Sării”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share