Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parc Tematic Inovativ lângă Timișoara. Consiliul Județean Timiș face primii pași și preia un teren de 70 de hectare

Parc Tematic Inovativ lângă Timișoara. Consiliul Județean Timiș face primii pași și preia un teren de 70 de hectare

Consilierii județeni din Timiș au aprobat un proiect prin care se fac pașii necesari pentru a trece un teren de 70 de hectare de la comuna Parța la Consiliul Județean Timiș. Acolo ar urma să se ridice un Parc Tematic Inovativ, un concept care acum se pune la punct. Ca exemplu despre ce ar putea fi acesta au fost date două inițiative similare, Futuroscope din Franța sau Tivoli din Copenhaga.

Nu pot să intru foarte mult în detalii pentru că lucrăm la concept. Dorim să fie un parc tematic care să îmbine știința și tehnologia cu distracția pentru familia, nu doar pentru copii. Ne bucurăm că am găsit în jurul Timișoarei această zonă gata urbanizată, 70 de hectare gândite chiar pentru agrement, și atunci nu mai trebuie să pierdem vreo doi ani de zile pentru a realiza un Plan Urbanstic Zonal (PUZ)”, a declarat Alin Nica.

Nu ar fi exclus să fie și un fel de aquapark în cadrul acestei inițiative.

Un parc tematic de distracții poate să fie și cu componentă acvatică. De aceea nu intru în detalii pentru că încă studiem concepte. Mergem și pe o variantă, ne-am inspirat din Futuroscope (n.r. – parc de distracții în Franța) de la Poitiers, acel parc imens realizat aolo, dar putem să mergem și pe varianta Tivoli din Copenhaga, care îmbină activitățile acestea în aer liber cu tot ceea ce are un parc de distracții în adevăratul sens al cuvântului. Suntem încă în căutarea unui concept care să se muleze pe nevoile și posibilitățile de aici. E posibil să aibă și o componentă acvatică, ne gândim și la o componentă medicală, de tratament și de recuperare, să vedem cum putem folosi și apă geotermală, dar încă discutăm de partea de concept. Va trebui să luăm o firmă care să ne consilieze, să ne ajute pe partea de concept, astfel încât să gândim conceptul care să fie cât mai acoperitor și să atragă cât mai multă participare”, a mai spus Nica.

Regiunea Parța ar urma să devină atractivă prin intermediul a mai multe inițiative.

Parcul tematic inovativ nu va fi singura atracție turistică de la Parța.

Se completează cu viitorul muzeu pentru că acolo vom avea și un spațiu expozițional, dar și o zonă pe care dorim să o deschidem către turism și se completează și cu o altă chestiune pe care dorim să o facem, un element de infrastructură, drumul Petroman–Parța, respectiv un nou pod peste Timiș și conectarea acestui drum, în dreptul Frigoglas cu drumul național care trece prin Șag și merge spre Moravița și de acolo în Serbia. Este un proiect mai amplu care are în jurul său și alte proiecte de infrastructură care să îl potențeze”, a declarat Alin Nica.

Banii europeni, dacă nu un credit, ar putea fi soluția de finanțare

Încă nu s-au deschis finanțările pe Programul Operațional Regional 2022 – 2017, sper să se deschidă în toamna acestui an. Dacă nu, dintr-un credit sau din resurse bugetare locale. Fiind o activitate generatoare de venit nu beneficiază de o cofinanțare europeană sută la sută”, a mai spus Nica.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Timișoara susține cinci școli incluse în proiecte europene. Elevii vor fi școliți conform cu cerințele de pe piața muncii

Articolul următor

Lotus Therm Spa & Luxury Resort, a treia oară consecutiv, Hotelul Balnear al anului

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share