Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS: afaceri și profit mai mari în “anul războiului”

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB), AROBS Cluj, a avut rezultate financiare în creștere la început de an.

Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB), AROBS Cluj, a avut rezultate financiare în creștere la început de an.

Aceasta a raportat venituri operaționale de 53,2 milioane de lei în primul trimestru (+33% față de T1 2021), afaceri de 52,6 milioane (+33%), profit brut de 17,4 milioane (+22%), profit net de 14,9 milioane (+14%). „Cifra de afaceri depășește cu 7% estimările noastre pentru această perioadă și ne oferă încredere că suntem pe drumul cel bun în atingerea obiectivelor stabilite pentru anul acesta.

Creșterea este determinată de extinderea numărului de proiecte în categoria serviciilor software pe care le furnizăm, dar și de atragerea de noi clienți în zona de produse software, în concordanță cu creșterile care au loc la nivel global în domeniul serviciilor software și dezvoltării de produse” a declarat Voicu Oprean, fondatorul AROBS.

Companiile și organizațiile își cresc investițiile în digitalizare

Rezultatele sunt la nivel de companie. Serviciile software au contribuit cu 80% afaceri, produsele cu 19%, alte servicii cu 1%. Compania prognozează că dezvoltarea de software își va continua trendul ascendent. Se observă o creștere a solicitărilor pentru serviciile și pentru produsele software, pe fondul creșterii investițiilor în digitalizare realizate de companii și organizații.

„Vom continua planurile de investiții anunțate, atât prin realizarea de achiziții și fuziuni, cât și prin dezvoltarea de noi expertize cu mare căutare pe piața globală de servicii software. Automatizarea și simplificarea proceselor de lucru în cadrul companiilor și organizațiilor din întreaga lume vor continua să reprezinte tendințele din industria tech într-un orizont de timp mediu-îndepărtat.

Există numeroase lucruri care pot fi îmbunătățite în zona de transformare digitală pe fiecare palier de industrie, de la managementul de flotă, la optimizarea afacerilor și plăți digitale. AROBS deține toate ingredientele necesare pentru a atrage o cotă semnificativă din furnizarea de servicii software și dezvoltarea de produse în piețele în care este prezentă” a adăugat Oprean.

AROBS este listată pe Piața AeRO a BVB din decembrie 2021. Compania are o capitalizare de piață de 900 de milioane de lei. AROBS furnizează servicii și soluții software în diverse industrii. Este prezentă în 10 locații din România și 7 din străinătate, cu 950 de specialiști.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

După experiența germană, Brașovul se inspiră și din cea elvețiană în dezvoltarea învățământului dual

Articolul următor
Drumul Expres Autostrada Transilvania – Tureni (DX A3) a primit aviz favorabil în Consiliul interministerial, la București.

Drumul expres către Autostrada Transilvania a mai trecut de un obstacol

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share